Trump NATO ülkesini hedef aldı: Skandal açıklama
ABD Başkanı Donald Trump, NATO ülkesi İspanya'yı hedef alarak, "İspanya’da yaşananlar çok üzücü; İspanya sınırlarını hiç kontrol edemeyen bir ülke." dedi.
ABD Başkanı Donald Trump, NATO ülkesi İspanya'yı hedef almaya devam ediyor. İspanya'nın Fas sınırında yaşanan göçmen krizi sonrası İsrail karşıtı adımlar atan ve İran savaşında ABD güçlerine askeri destek sağlamayan İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ve hükümetine yüklenen Trump, İspanya'nın sınırları üzerinde hiçbir hakimiyetinin olmadığını söyledi.
'İSPANYA SINIRLARINI KONTROL EDEMEYEN BİR ÜLKE'
Truth sosyal medya platformundaki hesabından İspanya'daki olaylara ilişkin paylaşımda bulunan ABD Başkanı, "İspanya’da yaşananlar çok üzücü; sınırlarını hiç kontrol edemeyen bir ülke. Vay canına." ifadelerini kullandı.
SANCHEZ'E İSRAİL'İ SUÇLAMIŞTI
İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, son dönemlerdeki düzensiz göçmen krizinin arkasında Fas makamlarının olduğunu gösteren hiçbir kanıtın bulunmadığını, ülkesinin Sebte ve Melilla üzerindeki egemenlik hakkından hiçbir zaman vazgeçmeyeceğini söylemişti.
Sebte ve Melilla sınırlarında güvenliğin tamamen sağlanmasının mümkün olmadığını dile getiren Sanchez, "O sınırlarda yüzde 100 güvenlik garantisi veremeyiz çünkü sınırın ötesinde eşitsizlik ve fırsat arayışı yatıyor. Sınır ne kadar yüksek olursa olsun, bu gerçeklik her zaman var olacaktır." demişti.
Sanchez, düzensiz göçmen akınıyla ilgili dezenformasyonun arkasında İsrail, Rusya ve aşırı sağcı grupların bulunduğu iddia etmişti.

