Husilerin saldırıları sonrası Mısır harekete geçti: Suudi Arabistan'a destek kararı
Mısır Ulusal Savunma Konseyi, Yemen'deki Husilerin saldırılarına maruz kalan Suudi Arabistan'a gerekli ve mümkün olan her türlü desteğin sağlanmasını kararlaştırdı.
F5Haber - Orta Doğu'da devam eden çatışmaların ardından Mısır'dan Suudi Arabistan'a destek kararı geldi.
Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi başkanlığında Kahire'deki İttihadiye Sarayı'nda toplanan Ulusal Savunma Konseyi, Yemen'deki Husilerin saldırılarına karşı Suudi Arabistan'ın güvenliğinin ve toprak bütünlüğünün korunması için gerekli desteğin sağlanmasını kararlaştırdı. Mısır Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, Suudi Arabistan'ın istikrarının ve İslam'ın kutsal mekânlarının korunmasına vurgu yapıldı.
MISIR MECLİSİNİN TOPLANMASI BEKLENİYORDU
AA'nın haberine göre, Mısır Meclisi, Sisi'nin Suudi Arabistan'a destek verilmesi için yetki talep etmesinin ardından bugün saat 13.00'te toplanma kararı almıştı.
Sisi, Kahire'nin doğusundaki Mısır Askeri Akademisi öğrencilerinin mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, Suudi Arabistan'ı korumak için her türlü adımı atacaklarını belirterek, kendilerinden talep edilmesi halinde gerekli yetkinin verilmesi için Meclisi olağanüstü toplantıya çağıracağını söylemişti.
TOPLANTI YARINA ERTELENDİ
Mısır Temsilciler Meclisi, Suudi Arabistan'a destek vermek için Mısır silahlı kuvvetlerine savunma tedbirleri alma yetkisi verilmesini görüşmek üzere düzenlenecek oturumu yarına erteledi.
Mısır'ın "El-Kahire el-İhbariyye" televizyonunun haberine göre, Temsilciler Meclisi, konuyla ilgili görüşmelerin sonucuna veya detaylara dair herhangi bir açıklama yapmadan bugünkü oturumunu sonlandırdı. Meclisin pazartesi günü ikinci bir oturum gerçekleştireceği bildirildi.
Meclis'teki oturum öncesinde Mısır Ulusal Savunma Konseyi, Yemen'deki Husilerin saldırılarına maruz kalan Suudi Arabistan'ın güvenliğini ve istikrarını korumak amacıyla ülkeye gerekli ve mümkün olan her türlü desteğin sağlanmasına karar vermişti.
Mısır Temsilciler Meclisi, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin, Suudi Arabistan'ın talep etmesi durumunda ülkenin korunması amacıyla silahlı kuvvetlere savunma yetkisi verilmesi konusunu görüşmek üzere cumartesi günü yaptığı "acil toplanma" çağrısı üzerine bir araya gelmişti.