Gözümüzün önündekini görmemişiz. Çiçek sinekleri nasıl yok edilir? 3 doğal yöntem kökünü kurutuyor

Çiçek sinekleri nasıl yok edilir? Ev çiçekleri, kokusu ve görüntüsüyle keyifli anlar yaşamanızı sağlar. Ancak onları seven bir de sinekler var. Çoğu zaman o kadar çok sinek musallat olur ki yaprakları giderek tükenir. Böyle durumlarda endişe etmenize gerek yok çünkü sizler için çiçek sineklerinin kökünü kurutan 3 yöntemi hazırladık.

F5HABER F5HABER
Gözümüzün önündekini görmemişiz. Çiçek sinekleri nasıl yok edilir? 3 doğal yöntem kökünü kurutuyor

Bilgin Pro Bilgin Pro

Çiçekler, göze hoş gelen enerjileriyle insanı canlandıran doğal güzelliklerdir. Ancak evde çiçek yetiştirirken en sık karşılaşılan problemlerin başında sinekler gelir. Çiçek sinekleri, önlem alınmazsa zamanla çiçekleri kurutur ve bitkinizin yeterli düzeyde büyümesini engeller. Fakat şimdi sizler için sunacağımız 3 doğal yöntem sayesinde çiçek sineklerinin kökü kuruyor bırakın çiçeklerinize gelmeyi eve bile girmiyorlar.

Sabah.com.tr'de paylaşılan bir haberde, saksı çiçeklerindeki sineklenmesinin önlenmesi için 3 doğal yöntem yer aldı. Bunlar, soğan kabuğu, sarımsak ve sarımsak suyu ile toz tarçın uygulamaları.

Gözümüzün önündekini görmemişiz. Çiçek sinekleri nasıl yok edilir? 3 doğal yöntem kökünü kurutuyor - Resim : 1

1-) Soğan Kabuğu Kullanmayı Deneyin

Genelde sinekleri kovuşturmanın mantığı basittir. Kokan şeyler sinekleri uzaklaştırır. Soğan kabuğu, yani soğanın dışında bulunan kahverengi renk olan katman da derdinize çare olacaktır.

Yapmanız gereken, kabukları soyup, on saat kadar suyun için tutup süzmek. Daha sonra elde kalan su ile toprağı sularsanız sonuç verecektir.

2-) Sarımsak ve Sarımsak Suyu Kullanabilirsiniz

Sarımsağın suyunu çıkartarak toprağa dökmek, sprey yardımı ile de yapraklara sıkmak oldukça faydalı bir sonuç almanızı sağlayacaktır. Sinekler bu kokudan aşırı derecede rahatsız olacak ve birkaç gün içerisinde çiçeğinizin etrafını tamamen terk edecektir.

3-) Toz Tarçın Uygulaması

Toz tarçını toprağın üzerine dökmek de oldukça mantıklı bir yöntem. Tarçın yoğun kokusu olan bir baharattır ve bitkilerinize zarar vermeden doğal yoldan çiçekleri kovuşturmak için etkili bir yöntemdir. İçinde bulundurduğu doğal antioksidan, ev içerisinde varsa haşereleri kovmanıza da yarayacaktır.

HİDROJEN PEROKSİDİ OLDUKÇA ETKİLİ OLUYOR

Haber7.com'da servis edilen içeriğe göre, Hazırlayacağınız tuzaklar çiçek sineklerinin uçuşanlarını yakalamanıza yarasada toprakta bekleyen yumurta ve larvalar için bir çözüm değildir. Bunun için bir kısım hidrojen peroksidi dört kısım suya karıştırarak bir karışım hazırlayın. Bitkinizin toprağını bu su ile yavaşça ıslatın ve suyun tamamen çıktığından emin olun.

SAKSIDAKİ BÖCEKLERE NE İYİ GELİR?

Saksıdaki böcek sorunu genellikle bitkilerde ortaya çıkan zararlı organizmaların bir sonucu olabilir. Böcekleri kontrol altına almak için çeşitli yöntemler vardır. İşte saksıdaki böcekleri kontrol etmek için kullanabileceğiniz bazı yöntemler:

Kimyasal olmayan, doğal böcek ilaçları kullanabilirsiniz. Sabunlu su (bir litre suya bir çay kaşığı bulaşık deterjanı), nane yağı, sarımsak suyu gibi karışımlar bu tür ilaçlara örnektir. Bir miktar sirke suyla karıştırılarak elde edilen karışım, bazı böcekleri uzak tutabilir. Ancak bitkinin bu karışımı tolere edip etmediğini kontrol etmelisiniz. Toprağa eklenen bazı nematodlar, zararlı böcekleri kontrol etmede yardımcı olabilir. Böcekleri kontrol etmenin doğal bir yolu, bitkilerinize zarar verebilecek böceklerin doğal düşmanlarını çekmektir. Örneğin, bazı böcek türlerine karşı yararlı olan yarasa, kuşlar veya yırtıcı böcekler. Bitkilerinizi sağlıklı tutmak, onları zararlılara karşı daha dirençli hale getirebilir. Yeterli su, doğru gübreleme ve uygun ışık şartları bitkilerin genel sağlığını artırabilir.

ÇİÇEKLERİN BÖCEKLENMEMESİ İÇİN NE YAPILMALI?

Ribbonflowers.com'da paylaşılan içeriğe göre, ulama kabınızın çiçeğinize özel olarak temiz bir şekilde onun için kullanılmalıdır. Toprağını havalandırmayı en az sulamak kadar rutine dönüştürebilirsiniz. Mevsim geçişlerinde destek olarak toprak vitaminlerinden faydalanmayı unutmayın.

Gözümüzün önündekini görmemişiz. Çiçek sinekleri nasıl yok edilir? 3 doğal yöntem kökünü kurutuyor - Resim : 2

EVDE ÇİÇEK BAKIMI HAKKINDA BİLMENİZ GEREKEN 3 TÜYO

Evde çiçek bakımı için önemli olan birkaç püf nokta bulunmaktadır. İşte bu konuda dikkate almanız gereken üç önemli ipucu:

1. Işık ve Sıcaklık:

Çoğu bitki belirli bir ışık miktarına ihtiyaç duyar. Bitkinizin türüne bağlı olarak, doğrudan güneş ışığına maruz bırakmak veya hafif gölgeleme yapmak önemlidir. Çoğu iç mekan bitkisi, doğrudan güneş ışığına maruz kalmadan önce filtrelenmiş ışığı tercih eder. Ayrıca, bitkinin ihtiyaç duyduğu sıcaklık aralığını bilmek önemlidir. Genellikle bitki etiketlerinde veya çiçek bakım kılavuzlarında bu bilgilere ulaşabilirsiniz.

2. Sulama:

Sulama, çiçek bakımının kritik bir parçasıdır. Her bitkinin sulama ihtiyacı farklıdır, bu nedenle bitkinizin türüne ve çevresel koşullara göre sulama programını ayarlamak önemlidir. Toprağın üst katmanının kurumasını bekleyerek sulama yapmak, birçok iç mekan bitkisi için etkili bir stratejidir. Ancak, bazı bitkiler daha düzenli sulama ister, bu yüzden bitkinizin özel ihtiyaçlarını bilmek önemlidir.

3. Toprak ve Gübreleme:

Bitkinizin doğru türde toprağa ihtiyacı vardır. Genellikle evde kullanılan saksılarda genel amaçlı iç mekan bitkisi toprağı kullanılabilir, ancak bazı bitkiler özel toprak karışımlarına ihtiyaç duyabilir. Ayrıca, bitkiler zamanla besinleri tüketir, bu nedenle düzenli gübreleme önemlidir. Ancak, gübre kullanımında aşırılıktan kaçınılmalıdır çünkü bu bitkiye zarar verebilir. Genellikle bitkilerin büyüme mevsiminde daha fazla gübreleme yapılır.

Kaynak: Sabah.com.tr, Haber7.com, Ribbonflowers.com

Derleme: f5haber.com**

Benzer Haberler
Çiçeğin dibine gömüldüğü zaman orman gibi yapıyor! Coşmasını sağlayan 3 çiçek bakım tüyosu...

Çiçeğin dibine gömüldüğü zaman orman gibi yapıyor! F5HABER-

SONRAKİ HABER