Çiçeğin dibine gömüldüğü zaman orman gibi yapıyor! Coşmasını sağlayan 3 çiçek bakım tüyosu...

Çiçekler, yeterli bakım göremediklerinde küser ve açmaz. Neyse ki yumurta suyu, paslıçivi ve pirinç su yöntemleri imdadınıza yetişiyor. İşte çiçeklerin orman gibi olmasını sağlayan 3 çiçek bakım tüyosu

F5HABER F5HABER
Çiçeğin dibine gömüldüğü zaman orman gibi yapıyor! Coşmasını sağlayan 3 çiçek bakım tüyosu...

Bilgin Pro Bilgin Pro

Evde veya bahçede bakılan çiçekler, genellikle narin bitkilerden oluşur. Yeterince ilgilenilmediklerinde ya da mevsim değişikliklerinde küsebilir ve açma problemleri yaşayabilir. Özellikle ortanca, orkide, gül ve karanfil gibi bitkilerde bu durumla çok sık karşılaşılmaktadır. Neyse ki hurriyet.com.tr'de paylaşılan içeriğe göre yumurta suyu, paslı çivi ve pirinç suyu saksının dibine eklendiği zaman çiçeğin coşmasını sağlıyor ve eskisi gibi sağlıklı olmasına yarıyor.

YUMURTA SUYU

Haşlanmış yumurtalarınızın kabuklarını soyup ezdikten sonra çiçeklerinizin toprağına karıştırın. Ayrıca haşlanmış yumurta suyunu da ziyan etmeyin ve çiçeklerinizi sulayın. Vitaminin toprağa geçtiğini birkaç seferde göreceksiniz.

PASLI ÇİVİ

Paslı çivi vücuda değdiğinde çeşitli hastalıklara neden olabiliyor. Bunun tam aksine çiçek toprağına paslı çiviyi diktiğinizde, pası çiçeği besliyor ve hastalıklardan, böceklerden koruyor.

PİRİNÇ SUYU

Pilav yapmadan önce yıkadığınız ve suda beklettiğiniz pirinçlerin suyu aslında çok kıymetli. Cilt bakımında da kullanılan pirinç suyundaki vitamin çiçekleri ve bitkilerinizi de besliyor. Lavaboya dökmek yerine pirinç suyunu mutlaka bitkilerinizi sulamak için kullanmayı deneyin.

Çiçeğin dibine gömüldüğü zaman orman gibi yapıyor! Coşmasını sağlayan 3 çiçek bakım tüyosu... - Resim : 2

ÇİÇEKLER GÜNDE KAÇ DEFA SULANIR?

Çiçeklerin sulama sıklığı, birçok faktöre bağlı olarak değişebilir, bu nedenle genel bir kural belirtmek zordur. Ancak, çiçeklerin ihtiyaçları genellikle bitkinin türüne, yetişme ortamına, hava koşullarına ve mevsime bağlı olarak belirlenir. İşte genel sulama yönergeleri:

1. Toprak Nem Seviyesi: Toprağın yüzeyini kontrol edin. Toprak kurudukça sulama yapmanız gerekebilir. Ancak, bazı bitkiler için toprak biraz kuruduğunda sulama daha iyi olabilir, bu nedenle bitkinizin ihtiyaçlarına dikkat edin.

2. Bitki Türü: Farklı bitkiler farklı su ihtiyaçlarına sahiptir. Örneğin, sukulentler daha az su gerektirirken, nem seven bitkiler daha sık sulama gerektirebilir.

3. Hava Koşulları: Sıcak hava, rüzgar ve güneş bitkilerin daha hızlı su kaybetmelerine neden olabilir, bu durumda daha sık sulama yapmanız gerekebilir.

4. Toprak Tipi: Toprağın drenaj yeteneği, sulama sıklığını etkiler. Hızlı drenajlı topraklar daha sık sulama gerektirebilir.

5. Mevsim: Yaz aylarında genellikle daha sık sulama yapmanız gerekebilir, kışın ise sulama sıklığı azalabilir.

SUYU DAİMA TEMİZ TUTMANIZ GEREKİYOR

Wishflowersdesign.com'da paylaşılan içeriğe göre, Çiçeklerinizi içine emanet ettiğiniz vazodaki suyuna da dikkat etmelisiniz. Oda sıcaklığında su ile vazoyu doldurmak, çiçek sağlığı açısından önemlidir. Ayrıca su daima temiz tutulmalıdır. Bunun için her gün su değişimi yapılmalıdır. Her gün su değişimi yapmak zor gelecekse, en azından iki günde bir mutlaka vazodaki su değiştirilmelidir.

HAMSİ YÖNTEMİ DE ÖNERİLİYOR

Karadeniz bölgesiyle özdeşleştirilen hamsi, B12 vitamini açısından oldukça zengindir. Bilhassa hamsi balığını en ince noktasına kadar yıkadıktan sonra çiçeklerinizin dibine gömün. Hamside bolca bulunan fosfor sayesinde çiçekleriniz bir ormana dönüşüyor.

ÇİÇEKLERE VİTAMİN OLARAK NE VEREBİLİRİZ?

Viagardenia.com^da aktarılan bilgilere göre, Bir tane aspirin ve bir çorba kaşığı kuru mayayı bir litre suyla harmanlayın. Maya ve aspirin suda çözünmeye başlayınca çiçeklerinizi bu tarifle sulayın. Kısa bir sürenin ardından çiçeklerin adeta coşmuş olduğunu ve bol bol çiçeklendiğini göreceksiniz.

DENGELİ GÜBRE ÇİÇEĞİN BÜYÜMESİNİ BÜYÜK ÖLÇÜDE ETKİLİYOR

Çiçeklerin sağlıklı büyümesi ve güzel çiçeklenmesi için uygun gübre kullanımı önemlidir. Farklı çiçek türleri ve yetiştirme koşulları farklı gübre ihtiyaçlarına sahip olabilir, ancak genel olarak aşağıdaki genel bilgiler çiçek gübreleme konusunda yardımcı olabilir:

Çiçeğin dibine gömüldüğü zaman orman gibi yapıyor! Coşmasını sağlayan 3 çiçek bakım tüyosu... - Resim : 3

Çiçekler genellikle dengeli bir gübreleme programından fayda görür. Yani, gübrede azot (N), fosfor (P) ve potasyum (K) gibi temel besin maddelerinin dengeli bir oranda bulunması önemlidir. Örneğin, 10-10-10 veya 14-14-14 gibi dengeli gübreler tercih edilebilir.Bazı çiçek türleri, mikrobesinlere ihtiyaç duyabilir. Bu, demir (Fe), magnezyum (Mg), çinko (Zn) gibi elementleri içeren özel gübrelerle sağlanabilir. Organik gübreler, toprağı zenginleştiren ve uzun vadeli besin sağlayan doğal maddeler içerir. Hayvan gübresi, kompost, deniz yosunu gibi organik gübreleri kullanmak, toprağın yapısını iyileştirebilir.

Çiçeklerin yetişmesi için uygun toprak pH seviyesi önemlidir. Toprak testi yaparak toprak pH'sını ölçebilir ve ihtiyaca göre pH düzenleyici maddeler kullanabilirsiniz. Gübrelemeyi çiçeklerin büyüme dönemine göre ayarlamak önemlidir. Genellikle çiçeklerin büyüme mevsimi başladığında ve çiçek açmaya başladıkları dönemlerde gübre uygulamak faydalı olabilir. Çiçeklere sıvı veya granül gübre uygulayabilirsiniz. Her ikisi de etkili olabilir, ancak kullanım kolaylığı, toprak tipi ve bitkinin ihtiyaçları göz önüne alınmalıdır.

Kaynak: Hurriyet.com.tr, Wishflowersdesign.com, Viagardenia.com

Derleme: f5haber.com**

SONRAKİ HABER