Fenerbahçe'nin yıldızları karşı çıktı! Ali Koç'un istediği bu kez olmayacak

Fenerbahçe'de tüm gözler 2 Nisan'da yapılacak olan olağanüstü kongreye çevrildi. Milliyet Gazetesi Fenerbahçe muhabiri Senad Ok, son gelişmeleri canlı yayında aktardı. Ligden çekilme ile ilgili UEFA'da yaşanan diyalog ve futbolcuların Galatasaray maçı düşüncesi dikkat çekti.

VATAN VATAN
Fenerbahçe'nin yıldızları karşı çıktı! Ali Koç'un istediği bu kez olmayacak

Fenerbahçe'de tüm gözler 2 Nisan'da yapılacak olan olağanüstü kongreye çevrildi. Milliyet Gazetesi Fenerbahçe muhabiri Senad Ok, son gelişmeleri canlı yayında aktardı. Ligden çekilme ile ilgili UEFA'da yaşanan diyalog ve futbolcuların Galatasaray maçı düşüncesi dikkat çekti.

Avrupa'da Olympiakos ile eşleşen ligde de Galatasaray ile yarışan Fenerbahçe'de gündem 2 Nisan'da yapılacak olan olağanüstü kongre... Milliyet Gazetesi Fenerbahçe muhabiri Senad Ok, son gelişmeleri canlı yayında aktardı.

Trabzon'daki maçtan sonra alınan kongre kararı için konuştuğum birçok üye çekilme konusuna olumlu yaklaşacağını söylemişti. Bunlar arasında Vefa Küçük de vardı.

Çekilme yönünde oy kullanacağı yönünde görüş bildirdiler. İftar yemeğinde Fenerbahçe'nin eski yöneticileri bir araya geldi. Abdullah Kiğılı, Şekip Mosturoğlu gibi isimler geldi.

Daha ihtiyatlı davranma düşüncesi oluştu orada. Biz size bu yetkiyi vereceğiz ama daha aklı selim davranılması yönünde görüş bildirdiler.

Borsaya açık bir şirket Fenerbahçe, tüzüğe uygunluğu aynı şekilde tartışılıyor. Mesela Süper Kupa maçına çıkmamak, Trabzonspor maçına gitmemek gibi düşünceler oluştu.

FENERBAHÇE ÇEKİLMEYİ UEFA'YA SORDU

Fenerbahçe UEFA ile görüştü. Fikir alışverişinde bulundu. Sohbet toplantısında UEFA da şaşkın. Çünkü daha önce böyle bir olayla karşılaşmadıkları için ne olacağını çok kestiremiyorlar.

ALİ KOÇ FİKİR ALDI

Ali Koç daha çok insanları dinlemiş, fikirlerini almış o iftarda. Bir reaksiyon verilecek. Ama bu reaksiyonun Fenerbahçe'ye orta ve uzun vadede zarar vermemesi için çalışılıyor.

Böyle bir karar alınırsa dünyada yankılanır. Fenerbahçe gibi bir kulüp her yerde haber oluyor. İtalya'da yorumlarda insanlar şaşırıyor. Gündeme gelmesi bile Avrupa'da yankı buldu.

Aziz Yıldırım'ın kongreye katılacağını zannetmiyorum. İftara da katılmayacağını biliyordum ama yazmadım. Çok ekstra bir şey olur, tarihi bir kongre kararını değiştirebilir ama zannetmiyorum geleceğini. Aziz Yıldırım'ın katılmasını isterim.

Çoğu konuda haklı çıkmıştır bu zamana kadar. Şekip Mosturoğlu, Aziz Yıldırım'a çok yakın ve iftara katıldı. Eğer kongre gelirse destek görür. Çünkü söylediği çoğu şeyde haklı çıktı Aziz bey.

Futbolcuların genel görüşü şu; Bu durumlar takımı olumsuz etkiliyor. Biz iyi durumdayız, İsmail hoca toparlandı. Maçalara müdahalesi önemli. Galatasaray'ı deplasmanda yeneceğini düşünüyor futbolcular. Fenerbahçe Kadıköy'de bir baskı hissediyor.

Taraftar takımı baskılıyor. Deplasman seyircisini çok seviyor futbolcular. Gol yese bile hep destek veriyor. Beşiktaş'ı rahat yendi, Trabzon'da 2-0 öne geçti. Belçika ekibiyle deplasmanda aynı şekilde. Takım formda hissediyor. Deplasmanda ortaya konan bu performans ışığında çekilme konusunda sıcak değil futbolcular ama yapacakları bir şeyleri yok.

Karagümrük maçı var Olympiakos sonrası. Erteleme konuşuluyor. Şimdi 2 puan geride. Karagümrük maçı ertelenirse diyelim Galatasaray kazandı bu sefer puan farkı 5 olacak.

Galatasaray'ın bir maçı da önce yani 8 puan fark oluşacak bir anda. Bu psikolojinin Fenerbahçe'yi olumsuz etkileyeceği konuşluyor teknik heyette. 2 maç eksik olacak ama 8 puan geride Sivas maçına çıkmış olacak. Buna çok sıcak bakılmıyor.

Genel olarak B Takımı ile Süper Kupa mücadelesi çıkma konuşuluyor ama benim edindiğim izlenim eğer oynanacaksa Fenerbahçe en güçlü haliyle bu kupayı oynamak istiyor.

Süper Kupa'da yabancı hakem getiriyorum diyecek federasyon şu kadar tartışmanın ardından. Buradaki konu hakemin niyeti. Hakemlerin psikolojik durumunun iyi olmadığını gözlemliyorum. Hep bir baskı var. Kafa rahat değil.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER