Sosyal medya fenomenlerinin sonu geldi, artık oturduğun yerden para basmak yok

E-ticaret için yapay zeka destekli sanal influencerlar geliştiren TikTok, bu yenilikle bazı endişelere de yol açıyor.

TEKNOLOJİOKU TEKNOLOJİOKU
Sosyal medya fenomenlerinin sonu geldi, artık oturduğun yerden para basmak yok

TikTok, yapay zeka destekli sanal influencer'lar üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Bu yeni teknoloji, satıcıların ürünlerini tanıtmaları için dijital bir ünlü kişilik oluşturmayı amaçlıyor. Ancak, bu durum insan yaratıcılarla rekabet ve potansiyel kullanıcı tepkisi gibi bazı endişelere neden oluyor. TikTok'un ana şirketi ByteDance, bu projeyi henüz erken geliştirme aşamasında olduğunu ve piyasaya sürülme tarihinin belirsiz olduğunu belirtiyor. Ayrıca, projenin gerektiği takdirde tamamen iptal edilebileceği de ifade ediliyor.

Bu arada, Çin'deki TikTok versiyonu olan Douyin'de, birçok yaratıcı gelirlerini büyük markalarla yaptıkları iş birliklerine bağlıyor. Bu iş modeli, TikTok'un 1 milyar dolarlık yaratıcı fon desteği programını iptal etmesi sonrası popülerlik kazandı. Bu durum bazı yaratıcıları mali açıdan zor bir duruma soktu.

Sosyal medya fenomenlerinin sonu geldi, artık oturduğun yerden para basmak yok

İç testler, yapay zeka destekli influencer'ların henüz insan yaratıcıların yerini alamayacak kadar gelişmediğini gösteriyor. The Information'a göre, yapılan testlerde bu sanal influencer'lar, gerçek influencer'lara kıyasla daha az satış yapmış. TikTok bu teknolojinin, insan pazarlama çabalarını tamamlayıcı bir rol oynayacağına inanıyor.

Geleceğe yönelik planlar doğrultusunda, TikTok kullanıcıların duyarlılığını dikkatle yönetmek zorunda. Platform, ABD'de olası bir yasağa karşı kullanıcılarını Kongre'ye lobi yapmaya teşvik ederek zaten bir hassasiyet yaratmış durumda. Bu nedenle, TikTok sanal influencer'ların insan kullanıcı tabanını yabancılaştırmamasını sağlamak için titiz bir yaklaşım sergilemek zorunda.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında TEKNOLOJİOKU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER