Kıdem tazminatıyla ilgili kritik detay! Boşta kalınan süre tazminata ekleniyor

Çalışma hayatının en önemli konularından biri olan kıdem tazminatı, çalışanlar için büyük önem taşımaktadır. Çalışanların hak ettikleri tazminata kavuşabilmeleri için yerine getirmeleri gereken iki temel şart bulunuyor. Öte yandan Mali Müşavir Onat Benlioğlu kıdem tazminatıyla ilgili bilinmeyen süre detayını açıkladı.

Kıdem tazminatıyla ilgili kritik detay! Boşta kalınan süre tazminata ekleniyor - Sayfa 1

Kıdem tazminatı, çalışanların en önemli haklarından biridir. İşçiler, bir yıl ve üzeri süreyle hizmet vermiş ve iş akdi kıdem tazminatı hakkı doğuracak şekilde sonlandırılmışsa tazminat almaya hak kazanır.
 

113
Kıdem tazminatıyla ilgili kritik detay! Boşta kalınan süre tazminata ekleniyor - Sayfa 2

İşçinin emeklilik, askerlik, evlilik gibi nedenlerle işten ayrılması veya işverenin haklı neden olmaksızın iş akdini sonlandırması durumunda kıdem tazminatı ödenmesi gerekiyor. Ancak, işçi tarafından istifa edilmesi veya işverenin haklı nedenle iş akdini feshetmesi gibi durumlarda kıdem tazminatı hakkı kazanılamıyor.
 
 

213
Kıdem tazminatıyla ilgili kritik detay! Boşta kalınan süre tazminata ekleniyor - Sayfa 3

Bu nedenle, hem işçilerin hem de işverenlerin kıdem tazminatı ile ilgili yasal düzenlemeleri ve şartları iyi anlaması büyük önem taşımaktadır.
 

313
Kıdem tazminatıyla ilgili kritik detay! Boşta kalınan süre tazminata ekleniyor - Sayfa 4

Öte yandan Mali Müşavir Onat Benlioğlu kıdem tazminatıyla ilgili merak edilen detayları aktardı. İşte merak edilen tüm ayrıntılar:
 

413