iPhone 16 yapay zeka tarafında Çin imzası taşıyacak

Apple'ın yeni iPhone 16 serisinde Çin yapımı yapay zeka kullanmayı değerlendirdiği iddiaları, teknoloji dünyasında geniş yankı uyandırıyor.

TEKNOLOJİOKU TEKNOLOJİOKU
iPhone 16 yapay zeka tarafında Çin imzası taşıyacak

Bu hamle, markanın inovasyon stratejilerinde yeni bir dönemi işaret edebilir.

Apple'ın iPhone 16 ve diğer ürünlerine Çin pazarı için Baidu'nun Ernie Bot adlı büyük dil modelini entegre etme planları olduğu belirtiliyor. Bu adım, şirketin Çin'in AI üretimine yönelik daha katı düzenlemelere uyum sağlama çabalarının bir parçası olarak görülüyor. Apple'ın iOS 18 işletim sistemi ve Mac OS için Ernie Bot'tan yararlanmayı planladığı, ancak Alibaba ve Tsinghua Üniversitesi ile bağlantılı bir AI şirketi gibi diğer Çinli firmalarla da görüşmeler yaptığı ancak sonunda Baidu ile anlaşmaya vardığı söyleniyor.

Apple'ın Çin dışında kendi iç AI modelini veya Google'ın Gemini'sini kullanmayı sürdüreceği, ancak yerel geliştirilmiş bir çözümü Çin ana karasında kullanarak Çin düzenlemelerine uyum sağlamayı hedeflediği belirtiliyor. Apple CEO'su Tim Cook'un Çin'e yaptığı ziyaret ve Apple'ın piyasaya sürmeyi planladığı yeni araştırma merkezleri ve uygulamalı araştırma laboratuvarları da dahil olmak üzere, şirketin Çin pazarına olan bağlılığını vurguladığı ifade ediliyor. Ayrıca, Samsung'un Çin'deki son Galaxy S24 serisinde Baidu'nun Ernie'sini "Circle to Search" özelliği için kullandığına dair bilgiler de var.

iPhone 16 yapay zeka tarafında Çin imzası taşıyacak

Baidu ve Apple'ın bu potansiyel ortaklığı, her iki şirketin de artan düzenleyici engellerle karşı karşıya olduğu bir dönemde gerçekleşiyor. Çin, yerel AI hizmetlerini yönetmek için detaylı düzenlemeler getirerek hükümet onaylı içerikle uyumlu olmalarını sağlıyor. Bu gelişmeler, Baidu hisselerinin Hong Kong'da %6 oranında artmasına neden oldu ve analistler, bu hamlenin Baidu için sadece marka değeri açısından değil, aynı zamanda AI'den elde edilen gelirlerini artırma ve yerel rakipleri üzerinde avantaj sağlama konusunda da önemli bir kazanç olabileceğini belirtiyorlar.

Apple'ın 2024 Dünya Geliştiriciler Konferansı'nın (WWDC) tarihlerini açıklaması ve bu etkinlikte iOS 18 ile birlikte AI özelliklerini duyurması bekleniyor. Ayrıca, Apple'ın WWDC 2024'te farklı geliştiricilerden çeşitli AI uygulamaları sunan bir AI Uygulama Mağazası açabileceği ve bu sayede AI stratejisinde önemli bir değişiklik yapabileceği spekülasyonları da mevcut. Bu, Apple'ın kendi geliştirilmiş Siri'si ve Google ve Baidu gibi rakiplerden gelen teklifler dahil olmak üzere, farklı AI uygulamalarına bir platform sunması anlamına gelebilir.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında TEKNOLOJİOKU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER