için kaldı

Sky News muhabirine Erdoğan'dan tokat gibi yanıt!

Sky News muhabiri küstah bir tavırla Erdoğan'a "ABD heyeti geliyor endişeli misiniz? Onlara ne söyleyeceksiniz " diye sordu. Erdoğan "Neden endişe duyayım Ben dimdik ayaktayım. Ben onlarla görüşmem, onlar mevkidaşlarıyla görüşürler, ben Trump'la" yanıtını verdi.

F5HABER F5HABER
Sky News muhabirine Erdoğan'dan tokat gibi yanıt!

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O'Brien ve ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey ile birlikte Türkiye'ye geliyor. AK Parti Grup Toplantısı’nın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Erdoğan konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. 

"ONLAR MESLEKTAŞLARIYLA GÖRÜŞÜR BEN TRUMP'LA"

Erdoğan Sky News'ten Alex Crawford'un "Amerikan Delegasyonu geliyor bundan endişeli misiniz?" sorusuna " Yo neden endişe duyayım" yanıtını verdi. Bunun üzerine Crawford "onlara neler söyleyeceksiniz" deyince bu kez Cumhurbaşkanı Erdoğan "Ben dimdik ayaktayım, onlarla görüşmeyeceğm. Onlar karşıtlarıyla görüşecekler. Ben Trump geldiği zaman konuşurum." dedi. O anlar kameralara böyle yansıdı. 

RUSYA ZİYARETİ

Erdoğan, diğer basın mensuplarının Rusya ziyaretine ilişkin sorduğu soruya ise “Şu an itibarıyla Rusya ziyaretimizle ilgili olumsuz bir durum yok. Büyük ihtimalle o gerçekleşecek. Fakat Amerika ziyareti buraya gelecek olan heyetlerle yapılan görüşmelerden sonra değerlendirilecek olan bir durum. Kongredeki bu yapılan tartışmalar, müzakereler, konuşmalar, şahsım, ailem, bakan arkadaşlarımla ilgili bütün bu değerlendirmeler Türkiye Cumhuriyeti devletine karşı çok büyük bir saygısızlıktır, haddini bilmemezliktir. Böyle bir durum karşısında tabii ki bunun değerlendirilmesinden daha doğru bir şey olamaz. Değerlendirip daha sonra kararımızı veririz” dedi.

UEFA SORUŞTURMASI

UEFA’nın A Milli Takımımızın Arnavutluk ve Fransa maçlarında asker selamıyla gol sevinci göstermesi sonrası soruşturma başlatmasına ilişkin de Erdoğan, “Onu da şık bulmuyorum. Biraz futboldan anlarım. Böyle bir şey hayatta olmuş değil. Burada bir milli takımın bir milli bakışı var ve bunu oradaki bütün seyircilerle paylaşıyor. Bundan daha tabi, doğal bir şey olamaz. Buradan çok ciddi bir şey çıkacağını tahmin etmiyorum. Olsa olsa bir kınama yapabilirler” ifadelerini kullandı.

SDG YPG ANLAŞTI İDDİASI

Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) Esad rejimi ile anlaştığı iddialarının sorulması üzerine Erdoğan, “Rejimin SDG ile herhangi bir anlaşması olduğuna ihtimal vermek istemiyorum. Burayla ilgili bizim Rusya ile daha önce bir anlaşmamız var. Sayın Putin ile bir araya geldiğimizde o haritaları, bunların Türkçesi, Rusçası hepsi var, kendilerinin önüne sereceğiz. Bizim zaten özellikle Münbiç’te olmak gibi bir derdimiz yok. Buradan terör örgütü PYD/YPG’yi çıkarmalarıdır. Bize bu sözü önce Sayın Trump verdi. Ne dediler? ’90 günde biz burayı terör örgütünden boşaltacağız.' 1,5 sene oldu. Boşalttılar mı? Hayır. Bizim derdimiz bu toprakları sahiplerine teslim etmektir. Bize bunu verin gibi bir derdimiz yok” açıklamasında bulundu.

HALKBANK  İDDİANAMESİ


ABD’de New York Güney Bölgesi Savcılık Ofisi’nin Halkbank hakkında iddianame hazırlamasına ilişkin Erdoğan şu değerlendirmeyi yaptı:

“Bu işlerin ne kadar duygusal olduğunun ayrı bir ifadesi. Güya bu iş kapatılmıştı. Şimdi bunu yeniden Güney New York Savcılığı açmak suretiyle hukuk dışı çirkin bir adım attılar. Onların atacağı adımları göreceğiz, ona göre de tedbirlerimizi olgunlaştıracağız.”

SONRAKİ HABER