Fahrettin Altun ve Pence'in sözcüsünden "Erdoğan" açıklaması

ABD'den Ankara'ya gönderilen heyetlerle ilgili soruya Erdoğan'ın "Trump'la görüşürüm" mesajını vermesi ortalığı karıştırdı. Dünya medyası "Erdoğan, Pence ve Pompeo'yu kabul etmeyecek" haberini geçti. Beyaz Saray'dan "Erdoğan'ın görüşmeyi reddetmesine rağmen Pence, Ankara'ya gidecek. " açıklaması geldi. Yaşananların ardından Fahrettin Altun'dan yanlış anlaşılmayı gideren bir tweet geldi.

F5HABER F5HABER
Fahrettin Altun ve Pence'in sözcüsünden "Erdoğan" açıklaması

Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sky News muhabirinin ABD'li heyetlerle ilgili sorusu "Ben dimdik ayaktayım. Onlarla görüşmeyeceğim. Onlar Türk mevkidaşları ile görüşecek. Ben, Trump gelirse ancak onunla görüşürüm!” yanıtı üzerine Sky News kanalı ve diğer önde gelen haber ajansları ile medya organları, Erdoğan'ın Ankara'yı ziyaretlerinde ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ve ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile görüşmeyeceğini duyurdu.

Haberler karşısında ABD Başkan Yardımcısı Sözcüsü, "Pence, Erdoğan'ın görüşmeyi reddetmesine rağmen Ankara'ya gidecek" açıklamasını yaptı.

FAHRETTİN ALTUN'DAN AÇIKLAMA 

Ardından Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan hem Türkçe hem İngilizce tweetle düzeltme geldi:

Sky News muhabirinin sorusunun bugün gelen ABD delegasyonuna ilişkin olduğu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'görüşmeyeceğim' açıklamasında bu heyeti kastettiğinin altı çizildi.

Altun "Sayın Cumhurbaşkanımız, bugün SkyNews kanalına yaptığı değerlendirmede bugün Ankara’da bulunan ABD heyetini kabul etmeyeceklerini ifade etmişlerdir.ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ve beraberindeki heyetin yarın kabul edilmesi planlanmaktadır." dedi.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sky News muhabiri Alex Crawford’un “Amerikan delegasyonu geliyor. Endişeli misiniz?” şeklindeki sorusuna “Yooo niye endişeli olayım?” yanıtını verdi.

Erdoğan, muhabirin “Onlara neler söyleyeceksiniz?“ şeklindeki sorusunu ise şöyle yanıtladı:

Ben dimdik ayaktayım, onlarla görüşmeyeceğm. Onlar karşıtlarıyla görüşecekler. Ben Trump geldiği zaman konuşurum.

Daha önce Beyaz Saray Ankara'ya göndereceği ABD'li yetkililer arasında Pence ve Pompeo'nun yanısıra Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O'Brien ve ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey'in de olacağını açıklamıştı.

Açıklamaya göre heyet, 'Türkiye Suriye'nin kuzeydoğusunda yürüttüğü Barış Pınarı Harekatı'nı durdurana kadar yaptırımların kalacağını' iletmekle görevli. Trump yönetiminden harekat durmazsa daha ağır yaptırımlarla tehdit eden açıklamalar da geliyor.

 

SONRAKİ HABER