İYİ Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı belli oldu

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 2024'teki yerel seçimlerde partisinin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayının Prof. Dr. Ümit Özlale olduğunu açıkladı.

F5HABER F5HABER
İYİ Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı belli oldu

Yerel seçime ittifaksız gireceğini açıklayan İYİ Parti'de, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı belli oldu.

İzmir'de konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı ve İzmir Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özlale'nin, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na adaylığını açıkladı.

Akşener, Özlale'nin adaylığını duyurduğu konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

''Önce bizim hikayemizi yeniden hatırlamamız lazım. Nasıl bir cenderenin içinden, nasıl bir işkenceden, nasıl zorluklardan, hangi iftiralardan, hangi hakaretlerden geçtiğimizi irade koyduğumuzu yıkılmadığımızı yeni baştan hatırlamamız lazım. İYİ Parti'nin hikayesini yeniden bize, sizlere, hepimize hatırlatmak gerektiğini fark ettim. Burada bugün tabii bir de güzellik var o da; Ümit Özlale kardeşimin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığını ve inşallah belediye başkanlığını ilan ediyor olacak olmamız.''

İYİ Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı belli oldu - Resim : 1

ÜMİT ÖZLALE KİMDİR?

Prof. Dr. Ümit Özlale, 28 Nisan 1972’de Almanya'da doğdu.

Özlale 1995 yılında ODTÜ İktisat Bölümü’nden mezun oldu, doktorasını Ekonomi alanında 2001 yılında Boston College’de tamamladı.

Çeşitli üniversitelerde çalışan Prof. Dr. Özlale, 2003-2011 yılları arasında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nda akademik danışman olarak görev yaptı, 2020 Eylül ayında İYİ Parti Olağan Kurultayı’nda Genel İdare Kurulu üyesi olarak seçildi ve Kalkınma Politikaları Başkanı olarak göreve başladı.

Özlale, 14 Mayıs 2023 Genel Seçimleri'nde 28. Dönem İzmir Milletvekili seçildi. 2023 Haziran ayında İYİ Parti 3. Olağan Kurultayı’nda yeniden İYİ Parti Genel İdare Kurulu üyesi olarak seçilen Özlale, Kalkınma Politikaları Başkanlığı görevini sürdürmektedir.

SONRAKİ HABER