için kaldı

Haluk Bayraktar'dan Kılıçdaroğlu'na tepki: 'Takoz koymayın, başka ihsan istemeyiz'

Baykar CEO'su Haluk Bayraktar, CHP lideri ve Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun BABALA TV'de şirketiyle ilgili yaptığı açıklamalara tepki gösterdi.

F5HABER F5HABER
Haluk Bayraktar'dan Kılıçdaroğlu'na tepki: 'Takoz koymayın, başka ihsan istemeyiz'

 Bayraktar Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Sn. Kılıçdaroğlu, Baykar'dan bahsederken 'tek sorunumuz rekabet ortamının yaratılması' demişsiniz." sözleriyle başladığı açıklamasına şöyle devam etti.

"Sadece siz değil, son dönemde karşılaştığımız iftira ve karalamaları dile getirenler de bu temelsiz argümana sarıldılar. Daha önce size ve diğerlerine cevaben anlattıklarımızı tekrar tane tane izah edeceğim.

"Hatırlarsanız, Milli SİHA’lara jitem diyen, bize devlet şirketlerinden insan kaynağı çalma iftirası atan, belediyeden para aldığımız yalanını söyleyen vekillerinizi neden Diyarbakır’da, İzmir’de, Malatya’da listelerde yükselttiğiniz sorusunu cevaplamamıştınız. Sezgin Tanrıkulu’nun ismi verilince duymazdan gelmiştiniz. Rahmetli Babamız bu iftiraları size yıllar önce mektupla ve telefonda şikayet etmiş fakat o zaman da duyarsız kalmıştınız.

"Nihayet, başka bir iftirayı siz atınca, Babamız Özdemir Bey size dava açmış ve mahkeme sizi tazminata mahkum etmişti. Kazanılacak tutarın da şehit ailelerine bağışlanmasını vasiyet etmişti. Bu tutarsız halinizi bir kez daha milletimizin takdirine sunuyoruz. Rekabet meselesine gelince... Baykar, rekabet sayesinde doğdu, rekabet ederek sektöründe dünyanın önde gelen firmalarından biri oldu. Türkiye Baykar’dan önce İsrail’den İHA alıyordu. Baykar İHA üretti, İsrail firmasıyla rekabet etti ve Türkiye’ye daha kaliteli İHA’ları 10’da 1 maliyetle tedarik etti.

"Hâlihazırda Türkiye’de İHA üretimi yapan biri vakıf şirketi, 7 firma var. Hangi tekelden bahsediyorsunuz? Baykar, ABD, İsrail ve Çin firmalarını rekabette geride bıraktı, 30 ülkeye ihracat yaptı. Dünyanın en büyük İHA ihracatçısı oldu.Biz mi rekabetten çekineceğiz? Baykar, şimdiye kadar Ar-Ge yatırımının tamamını öz kaynaklarıyla yaptı

"Bizi ziyaretinizi tekrar tekrar anlatıyorsunuz. Fakat o ziyarette size anlattıklarımızı da, sonrasında ortaya koyduklarımızı da malesef hiç anlamamışsınız. Biz gerçekleri anlatmaktan yorulduk, siz ise cümle arasına, kelime oyunlarıyla sıkıştırılmış ifadelerle hakikati çarpıtmaktan yorulmadınız. Destek talebimiz yok, TAKOZ koymayın başka ihsan istemeyiz…

SONRAKİ HABER