için kaldı

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül yargıda alınan koronavirüs önlemlerini açıkladı: 60 yaş üstü hakim ve savcılar izinli sayılacak

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül yargıda alınan koronavirüs önlemlerine ilişkin açıklama yaptı. Bakan Gül "60 yaş üstü hakim ve savcılar izinli sayılacak. Ertelenen duruşma günleri UYAP üzerinden duyurulacak. Acil durumda cezaevlerinde kapalı görüş yapılacak" açıklamasında bulundu.

F5HABER F5HABER
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül yargıda alınan koronavirüs önlemlerini açıkladı: 60 yaş üstü hakim ve savcılar izinli sayılacak

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, ceza infaz kurumlarında şu ana kadar pozitif koronavirüs vakasına rastlanmadığını açıkladı.

Gül, sosyal medyada Sağlık Bakanlığı'nın "gizli belgesi" şeklinde dolaşan haberle ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturma başlattığını duyurdu.

Bakanlıklar ve resmi kurum açıklamaları dışında gizli belge diye servis edilen haberlere itibar edilmemesi çağrısında bulunaun Gül, "Kimsenin asılsız haber yapması, milletimizi telaşa sürüklemesine izin vermeyiz" ifadelerini kullandı.

Gül, 60 yaş üstü hakim ve savcıların idari izinli sayılacağını duyurdu.

Haftasonu noterlik hizmetlerinin yeni bir duyuruya kadar ertelendiğini aktaran Bakan Gül, "Telefonla görüşme hakları hususunda daha yoğun mesai yaparak, süreyi artırarak vatandaşlarımızın daha yoğun iletişim sağlaması için her türlü tedbiri almaktadırlar" dedi.

Adalet Bakanı Gül’ün açıklamalarından satır başları:

HSK’nın almış olduğu yeni öneri çerçevesinde bugün itibarıyla tüm adliyelerde acele işler hariç duruşmaları ertelemişlerdir.

Yeni dava açma icra takibi gibi talepleri UYAP üzerinden yapma imkanı vardır. Ertelenen duruşmalar UYAP üzerinden duyurulacak.

60 yaş ve üzeri için izin müessesi hakim ve savcılarımız için de yürürlüğe girmiştir. Avukatlar acil durumlarda cezaevlerinde kapalı görüş yapacak. Cezaevlerinde şu ana kadar virüs vakasına rastlanmadı.

Cezaevlerindeki mektup ve kitaplar gibi unsurların da 24 saat bekletildikten sonra ilgililere teslim edilecektir.

Resmi kurumlar dışında hiçbir açıklamaya, belge adı altında hiçbir duyuruya itibar edilmemesini özellikle rica ediyoruz.

Sağlık bakanlığı adı altında dolaşıma sokulan sözde belge hakkında soruşturma başlatılmıştır.

SONRAKİ HABER