için kaldı

Sağlık Bakanı Koca: “Gizli” ifadesiyle yayılan belge gerçek dışı

Sosyal medyada koronavirüs önlemleri kapsamında "tüm iş yerlerinin kapatılacağı" gibi ifadelerin yer aldığı sözde 'gizli' ibareli sahte belgeyle ilgili Sağlık Bakanı Koca'dan açıklama geldi. Koca, "Panik yaratacağı bilinerek uydurulmuştur. Güven kaybına yol açarak, 82 milyonun zaafa düşmesini amaçlayanlar var. Hassasiyetinizle oynayanlar var. Şans tanımayın. Doğru haber, resmen yapılan açıklamadır" dedi.

F5HABER F5HABER
Sağlık Bakanı Koca: “Gizli” ifadesiyle yayılan belge gerçek dışı

Sosyal medyada ve WhatsApp gibi kapalı mesajlaşma gruplarında paylaşılan bir ‘belge’ye Sağlık Bakanlığı’ndan “Sahte” açıklaması geldi.

Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün “gizli” ibaresiyle yayınladığı bir genelge olduğu iddia edilen metinde Türkiye'de en az 18 kişide görülen koronavirüs ile ilgili kamu hayatını düzenleyen birçok değişiklik yapılmasına karar verildiği öne sürülüyordu.

Sosyal medya hesabından belgenin sahte olduğunu bildiren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şunları yazdı:

Sosyal medya ve Whatsapp’tan yayılan “GİZLİ” belge GERÇEK DIŞIDIR. Panik yaratacağı bilinerek UYDURULMUŞTUR. Güven kaybına yol açarak, 82 milyonun zaafa düşmesini amaçlayanlar var. Hassasiyetinizle oynayanlar var. Şans tanımayın. DOĞRU HABER, RESMEN YAPILAN AÇIKLAMADIR.


 

SONRAKİ HABER