Ertuğrul Özkök: Mars’a hayali bir yolculuk için biniş kartı alan 10 milyon insanın 2.5 milyonu Türk’müş

Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök, Mars'a inen Perseverance (Azim)'in hayali yolculuk için biniş kartı alan 10 milyon insanın da ismini götürdüğünü yazdı. Özkök bu 10 milyon insanın arasında olan 2.5 milyonu Türk'e dikkat çekerek "Bu haber bana Türkiye’de nasıl bir neslin geldiğini gösteriyor. Yukarı, gökyüzüne bakan bir nesil bu bana da bu umut veriyor" ifadelerini kullandı.

F5HABER F5HABER
Ertuğrul Özkök: Mars’a hayali bir yolculuk için biniş kartı alan 10 milyon insanın 2.5 milyonu Türk’müş

Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök, bugünkü yazısında NASA'nın geçen perşembe gecesi Mars’a indirdiği Perseverance (Azim) adlı araç ile hayali bir yolculuk için biniş kartı alan 10 milyon insanın da ismini götürdüğünü yazdı.

Köşe komşusu Fatih Çekirge'nin yazısını kaynak gösteren Özkök, "Dünyanın her yerinden 10 milyon insan biniş kartı almış ve bu 10 milyon insanın 2.5 milyonu Türk’müş" diye yazdı.

Özkök, "Amerika Birleşik Devletleri’nden biniş kartı alanlardan bile daha çok sayıları. Bu haber bana Türkiye’de nasıl bir neslin geldiğini gösteriyor. Yukarı, gökyüzüne bakan bir nesil bu bana da bu umut veriyor" ifadelerini kullandı.

NASA Perseverance'tan gelen Mars'ın yakın çekim fotoğraflarını yayımladı

NASA'nın sosyal medya hesabından Mars'tan 3 yeni fotoğraf paylaşıldı. NASA tarafından kamuoyuna yayımlanan fotoğraflarda, "Perseverance" adlı keşif aracının iniş anının hemen öncesini gösteren ve gezegenin yüzeyinin oldukça net görüldüğü bir kare de yer aldı.

Birinci fotoğrafla birlikte, "Takımımın yıllarca hayalini kurduğu an, şimdi gerçek. Güçlü şeylere meydan okuyun." mesajı paylaşıldı.

SONRAKİ HABER