Ünlü rapçi’ye tecavüz suçlaması: Polis evini bastı

Tecavüz ve seks ticaretiyle suçlanan ünlü rapçi Puff Daddy'nin evlerine ABD İç Güvenlik Bakanlığı yetkilileri tarafından baskın düzenlendi. Olay, ABD basınında geniş yankı uyandırdı.

F5HABER F5HABER
Ünlü rapçi’ye tecavüz suçlaması: Polis evini bastı

Puff Daddy sahne adlı dünyaca ünlü rapçi Sean ‘Diddy’ Combs sosyal medyada gündem oldu. Tecavüz ve seks ticaretiyle suçlanan ünlü rapçi Puff Daddy’nin Los Angeles, Miami ve New York’taki mülklerine düzenlenen baskınların, New York'ta devam eden seks ticareti soruşturmasıyla bağlantılı olduğu açıklandı. Reuters'ın bazı kaynaklara dayandırdığı haberine göre baskınlarda birkaç kişi gözaltına alındı. Mülklerdeki bazı eşyaların metal kutularda taşınması dikkat çekti.

Müzisyen çeşitli cinsel saldırı suçlamalarıyla karşı karşıya olsa da, soruşturmanın hedefinin kendisi olup olmadığı belli değil. İç Güvenlik Bakanlığı Pazartesi günü yerel medyanın rapçi ve iş adamı Sean 'Diddy' Combs ile bağlantılı olduğunu bildirdiği Los Angeles, Miami ve New York'taki mülklerde arama yapıldığını doğruladı. Associated Press'e konuşan iki kolluk kuvveti yetkilisi, Federal İç Güvenlik Soruşturması ve diğer kolluk kuvvetlerinden ajanların, New York'taki federal yetkililer tarafından yürütülen bir seks ticareti soruşturmasının parçası olarak mülklerde arama yaptıklarını söyledi. Soruşturmanın hedefinin Combs olup olmadığı belli değil.

SUÇLAMALAR; CİNSEL TACİZ, SEKS TİCARETİ

The Guardian’da yer alan haberde milyarder rapçi ile ilgili ‘kirli’ iddiaları hatırlatıyor; ‘Müzisyen, cinsel saldırı ve seks ticareti iddiasıyla çeşitli hukuk davalarıyla karşı karşıya. Geçtiğimiz yıl, kendisini yıllarca fiziksel ve cinsel saldırıda bulunmakla suçlayan eski kız arkadaşı R&B şarkıcısı Cassie'ye karşı açtığı davayı sonuçlandırdı. Combs'u suçlayanlardan bir diğeri ise Combs'un 20 yıl önce 17 yaşındayken iki erkekle birlikte kendisine tecavüz ettiğini iddia ediyor. Yapımcı Rodney Jones da Combs'u kendisine cinsel saldırıda bulunmakla ve seks işçileri kiralayıp onlarla cinsel ilişkiye girmeye zorlamakla suçladı. Combs bu iddiaları reddetti. Combs'un avukatları, 17 yaşındaki bir kıza tecavüz ettiği iddialarına yanıt olarak, davanın reddini talep eden ve "hiçbir zaman cinsel veya başka türlü herhangi bir suistimale katılmadığını, tanık olmadığını " belirten belgeler sundu. Davacıyla ilgili olarak her ne koşulda olursa olsun". Buna karşılık gazetenin haberinde yer alan bir ayrıntı konunun çerçevesini çiziyor; ‘NBC, ismi açıklanmayan kaynaklara dayandırdığı haberinde, Manhattan'daki federal yetkililerin seks ticareti, cinsel saldırı ve yasadışı uyuşturucu ve ateşli silahların talep edilmesi ve dağıtılması iddialarıyla ilgili olarak kişilerle görüştüğünü ve kaynaklarla görüşmesinin beklendiğini bildirdi. Manhattan'daki ABD Savcılık Ofisi sözcüsü yorum yapmayı reddetti’

SON 30 YILDA HIP-HOP’A DAMGASINI VURAN İSİM

The Guardian Sean Combs’un bir müzik portresini de yaptı; ‘Combs, son otuz yılın en etkili hip-hop yapımcılarından ve yöneticilerinden biridir. Eskiden Puff Daddy olarak bilinen Combs, hip-hop'ın en büyük imparatorluklarından birini kurmuş ve kendisine bağlı birçok kuruluşun önünü açmıştır. Bad Boy Records'un kurucusu ve aralarında Notorious BIG, Mary J Blige, Usher, Lil Kim, Faith Evans ve 112'nin de bulunduğu birçok önemli sanatçıyla çalışmış üç Grammy ödüllü bir isim’. Forbes dergisi Combs’ u 550 milyon dolarlık serveti ile 2012 yılının en zengin rapçisidir’ ilan etmişti.

SONRAKİ HABER