Oya Oğuz’dan ilk EP: “Eşik” dinleyiciyle buluştu
Bağımsız söz yazarı, besteci ve şarkıcı Oya Oğuz, üç şarkıdan oluşan ilk EP’si “Eşik”i Panda Production London etiketiyle müzikseverlere sundu.
Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te F5Haber'e abone olun
F5Haber'e Google News'te abone olun
Abone OlAni bir çıkıştan çok, uzun soluklu bir üretim sürecinin sonucu olarak konumlanan “Eşik”, Oğuz’un yıllar içinde şekillenen müzikal dilini görünür kılıyor.
Türk müziği altyapısı ve caz vokal eğitimi
Sanatçının konservatuvar eğitimi melodik yapının temelini oluştururken, Londra’da aldığı caz vokal eğitimi yorum, ritim ve ifade alanını derinleştiriyor. Oğuz’un müziği abartıdan uzak, anlatı gücünü öne çıkaran ve zamansız bir ifade dili kuruyor.

Üç ayrı durak
EP, tek bir hikâye anlatmaktan çok; içe çekilme, iki durum arasında durabilme ve sakin bir dayanıklılık hâlini yansıtan üç ayrı durak sunuyor.
Tüm şarkılar Oya Oğuz imzası taşıyor
EP’de yer alan tüm şarkıların söz ve müzikleri Oya Oğuz’a ait. “Eşik”, sanatçının 2026 yılı boyunca devam edecek bağımsız yayın ve üretim sürecinin de ilk adımı niteliğinde.