Yargıtay’dan emsal karar: Hatalı estetikte doktor suçlu

Yargıtay, estetik işlem sonucu istemediği bir yüzle yaşamak zorunda bırakılan bir kadının açtığı davada, doktoru kusurlu bularak emsal bir karara imza attı. Yargıtay’ın kararında doktorun gerçekleştireceği estetik işlemi, hastayla kararlaştırdığı şekilde ve ona zarar vermeden meydana getirmekle yükümlü olduğu ifade edildi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Yargıtay’dan emsal karar: Hatalı estetikte doktor suçlu

SAMSUN’da yaşayan bir kadın, iddiaya göre yüz gerdirme ameliyatı için bir estetik plastik cerrahi kliniğine başvurdu. Ameliyatın ardından kadının yüzünde asimetri ve yanağında çökme meydana geldi. Ameliyatın kesilen saçlı deri içerisinden yapılması gerekirken, görünür yerde yapıldığı için dikiş izi de kaldığını ileri süren mağdur kadın, yüzünde kötü bir görüntü oluştuğunu ve estetik işlemden memnun kalmadığını belirterek işlemi yapan doktor ile kliniğe maddi ve manevi tazminat davası açtı.

ÖNCE KUSURLU SAYILMADI

Davaya cevap veren doktor ile klinik, işlemlerin yüz gerdirme ameliyatına uygun olduğunu belirterek davanın reddini istedi. Kararını açıklayan mahkeme, ameliyatın ‘ayıplı’ olarak değerlendirilemeyeceği ve hekimin bir kusurunun olmadığı gerekçesiyle davayı reddetti.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER