Vucic’ten tuhaf açıklama: Söylemesi kolay olmayan haberler aldım'

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, resmi Instagram hesabından yaptığı açıklamada söylemesi kolay olmayan bir haber aldıklarını belirtti.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Vucic’ten tuhaf açıklama: Söylemesi kolay olmayan haberler aldım'

“Son 48 saatte ne tür haberler aldığımızı söylemek benim için kolay değil. Bu haberler Sırbistan ve (Bosna Hersek’teki) Sırp Cumhuriyeti’nin hayati ulusal çıkarlarını doğrudan tehdit ediyor” ifadesini kullanan Sırp lider, “Sırbistan halkını, bizi bekleyen tüm zorluklar hakkında bilgilendireceğim. Mücadele edeceğiz ve Sırbistan kazanacak” dedi, ayrıntı vermedi.

KOSOVA İLE Mİ İLGİLİ

Rusya Devlet Başkanı Putin’in eski sözcüsü Sergei Markov, Sırbistan’a AB’den Kosova ve/veya Rusya ile ilgili ultimatom verilmiş olabileceğini dile getirdi. Vucic, soru işaretlerine neden olan mesajının ardından büyük oğlu Danilo ile bir fotoğrafını da paylaştı. Fotoğrafta oğlunun giydiği tişörtte Sırbistan bayrağı örtülmüş Kosova haritası ve “Teslim olmak yok” yazısı yer alıyor. Sırbistan, Kosova’nın bağımsızlığını tanımıyor, kendi toprağı sayıyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER