Sokak Sütü mü, Ambalajlı Süt mü?

Süt, kalsiyum açısından vücudumuz için gerekli olan bir kaynak. Peki içtiğiniz süte dikkat ediyor musunuz? Doğal olduğu düşünülerek sokak sütü tüketiminin zararlı olduğunu söyleyen Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Y. Birol Saygı, sokak sütü ve ambalajlı süt hakkında bilgi verdi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Sokak Sütü mü, Ambalajlı Süt mü?

Kalsiyum açısından süt vücudumuz için önemli bir kaynak. Her şeyin doğalını yiyerek vücudumuzun bağışıklığını artırmaya çalışıyoruz. Ancak sütü en doğal haliyle tüketmek yarardan çok zarar getirebilir. Süt beslenme için ne kadar gerekliyse, uygun koşullarda saklanmadığında ve yeterli ısıl işlem görmediğinde sağlık için o kadar tehlikeli hale geliyor. Özellikle de sokak sütü… Risk oluşturan hastalık yapıcı mikroorganizmalara karşı güvenirlik için ve besin içerikleri korunumu açısından kesinlikle sokak sütü değil, ambalajlı süt tüketmelisiniz. Süt tüketirken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta; açıkta satılan süt yerine, sağlıklı ambalajda satılan sütü tercih etmektir.

İçeriğinde neler var?

Süt, tüm yaş grupları için gerekli olan kalsiyum ihtiyacının karşılanmasında kullanılacak en iyi kaynak… Özellikle çocuklarda ve gençlerde kemiklerin güçlenmesi için gerekli bir besin. Süt, yapısında bulunan yağ asitleri, çocuk beyninin gelişmesinde görev alırken, ilerki yaşlarda da osteoporozun, kemik erimesinin önlemesinde büyük yarar sağlıyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER