LGS’de son gün! Başvurmayı unutmayın

2 Haziran’da gerçekleştirilecek LGS sınavı başvuruları için bugün son gün. Bu yıl otomatik başvurunun sonlandırılması nedeniyle sınava sadece başvuruda bulunan adaylar katılacak.

HÜRRİYET HÜRRİYET
LGS’de son gün! Başvurmayı unutmayın

İyi bir lisede eğitim almak isteyen öğrenciler için Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınava başvurular bugün sona eriyor. LGS başvuruları 2020 yılından bu yana pandemi koşulları nedeniyle tüm 8’inci sınıf öğrencileri için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından otomatik olarak yapılıyordu. Bu yıl ise başvurular otomatik olarak yapılmıyor. Sınava sadece başvuran adaylar katılacak. Başvurular e-Okul’dan yapılıyor.

İLK OTURUM 2 HAZİRAN’DA

LGS’de birinci oturum 2 Haziran Pazar günü saat 09.30’da, ikinci oturum ise 11.30’da başlayacak. Birinci oturumda Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru sorulacak, 75 dakika süre verilecek. İkinci oturumda ise matematik ve fen bilimleri derslerinden 40 soru sorulacak, 80 dakika süre verilecek. Sonuçlar, 28 Haziran’da ilan edilecek. 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER