Bakan Özhaseki'den 30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü mesajı: Çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüeceğiz

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü mesajında, "Bakanlık olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da çevremizi korumak, 'Sıfır Atık' bilincini oluşturmak ve daha da yaygınlaştırmak için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz" dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Bakan Özhaseki'den 30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü mesajı: Çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüeceğiz

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Bakan Özhaseki, 'Sıfır Atık'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın sahip çıkıp tüm dünyaya tanıtmasıyla, küresel çevre hareketine dönüştüğünü belirterek, "Sıfır Atık'ın bir dünya markası haline gelmesini sağlayan, bir çevre hareketinden dünya çapında bir markaya dönüşümünde öncü olan Saygıdeğer Emine Erdoğan Hanımefendi'ye ve çevre konusundaki hassasiyetiyle bizlere her daim örnek olan, 'Küresel Sıfır Atık İyi Niyet Beyanı'na ilk imzayı atan liderimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarımızı sunuyorum. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da çevremizi korumak, 'Sıfır Atık' bilincini oluşturmak ve daha da yaygınlaştırmak için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Uluslararası Sıfır Atık Günü hakkında bilgi veren Bakan Özhaseki, "Birleşmiş Milletler Sıfır Atık Danışma Kurulu kuruldu ve başkanlığını da Emine Erdoğan Hanımefendi üstlendi. Saygıdeğer Emine Erdoğan Hanımefendi'nin katkılarıyla, Türkiye tarafından BM Genel Kurulu'na sunulan 'Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına Ulaşmak İçin Sıfır Atık Uygulamalarının Teşvik Edilmesi' kararı, 105 ülkenin eş sunuculuğunda oy birliğiyle kabul edilerek 30 Mart gününün Uluslararası Sıfır Atık Günü olarak kutlanılması kararlaştırıldı. Böylelikle Sıfır Atık, Türkiye'den dünyaya taşınan milli bir marka haline geldi. Hedefimiz, Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koydukları 2053 Net Sıfır Emisyon ve Yeşil Kalkınma hamlesine Sıfır Atık hareketiyle büyük bir katkı sunmaktır. İnşallah çevreci lider Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde ve Saygıdeğer Emine Erdoğan Hanımefendi'nin öncülüğünde daha temiz ve daha güzel bir dünya için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz" açıklamasında bulundu.

Bakan Özhaseki'den 30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü mesajı: Çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüeceğiz - Resim : 1

'59,9 MİLYON TON ATIK EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI'

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER