Nijerya açıklarında Türk gemisine saldırı: 10 kişi kaçırıldı

Nijerya açıklarında silahlı kişiler, 18 Türk'ün bulunduğu bir gemiye saldırarak 10 gemiciyi kaçırdı. Dışişleri Bakanlığı, kaçırılan geminin Tema Limanı'na çekildiğini, Nijerya ve Gana makamlarıyla temasa geçildiğini açıkladı. Geminin mürettebatından Hüseyin Zabun'un eşi Çiğdem Zabun sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda eşinin ve diğer gemi çalışanlarının kaçırıldığını söyledi.

F5HABER F5HABER
Nijerya açıklarında Türk gemisine saldırı: 10 kişi kaçırıldı

Türkiye bandıralı Paksoy-I kargo gemisine dün akşam saatlerinde silahlı kişilerce düzenlenen saldırıda mürettebattan 10 Türk kaçırıldı.

Gemide 18 Türk vatandaşının bulunduğu bildirildi. Kaçırılan Türk gemicilerin kimlikleriyle ilgili henüz bilgi paylaşılmadı.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI: YAKINDAN TAKİP EDİLİYOR

Dışişleri Bakanlığı'nın internet sitesinde yayımlanan resmi açıklama şöyle:

"Douala Limanından (Kamerun) Abidjan'a (Fildişi Sahili) gitmekte olan Türk bandıralı bir kargo gemisi 13 Temmuz akşamı Nijerya açıklarında korsan saldırısına uğramıştır. Saldırı sonucu, Türk vatandaşı olan gemi mürettebatının bir bölümü korsanlar tarafından kaçırılmıştır. Korsanların terk ettikleri gemi Tema Limanına (Gana) çekilmiş olup, kaçırılan vatandaşlarımızın serbest bırakılmalarını teminen Nijerya ve Gana makamları nezdinde gerekli girişimlerde bulunulmaktadır.

Konu Bakanlığımız ve ilgili kurumlarımızca yakından takip edilmektedir."

İŞTE KAÇIRILAN O GEMİ

Paksoy 1 isimli geminin Gana karasularına götürüldüğü belirtiliyor.

Geminin mürettebatından Hüseyin Zabun'un eşi Çiğdem Zabun sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda eşinin ve diğer gemi çalışanlarının kaçırıldığını söyledi.

KADIOĞLU DENİZCİLİK OPERASYON MÜDÜRÜ NUMAN PAKSOY’DAN AÇIKLAMA

Nijerya açıklarında silahlı kişilerce düzenlenen saldırıda mürettebatından 10 kişinin kaçırıldığı kargo gemisinin bağlı bulunduğu Kadıoğlu Denizcilik Operasyon Müdürü Numan Paksoy, "Arkadaşlarımızın en kısa sürede kurtarıp ülkeye getirilmesi için bakanlıklarımız çaba sarf ediyor." dedi.

Paksoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, geminin içinde bulunan mürettebattan 8'inin salıverildiğini söyledi.     

Kurtulan gemicilerle iletişim kurduklarını ve onların güvende olduklarını belirten Paksoy, şöyle konuştu:   

"Gemide toplam 18 kişi vardı. Kaçırılan kişilerle kontak kuramıyoruz. Kurtulanlarla iletişime geçtik. Kurtulan arkadaşlarımız ilk önce saklanmışlar. Saldırganlar yakaladıkları arkadaşları öldüreceklerini söyleyince onlar da saklandıkları yerden çıkmışlar. Kalan 10 kişi aralarından seçilmiş ve diğerleri salıverilmiş. Arkadaşlarımızın en kısa sürede kurtarıp ülkeye getirilmesi için bakanlıklarımız çaba sarf ediyor."     

Nijerya açıklarında Türk gemisine saldırı: 10 kişi kaçırıldı - Resim : 1

FİRMA YÖNETİCİSİ: ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR, FİDYE TALEBİ YOK

NTV'ye konuşan gemicilik firmasının yöneticilerinden Sefa Paksoy, olay sırasında yaralanma ve can kaybı yaşanmadığını, personelin serbest bırakılması için çalışmaların sürdüğünü belirtti. Firmaya bir fidye talebi ulaşmış değil.

114 metre uzunluğunda 17 metre genisligindeki gemiye Gana Deniz Kuvvetleri'nden bir geminin eşlik ettiği ifade ediliyor.

Gana Deniz Kuvvetleri mürettebatın serbest bırakılması için korsanlarla iletişim kurmaya çalışıyor.

Nijerya açıklarında Türk gemisine saldırı: 10 kişi kaçırıldı - Resim : 2

Türkiye bandıralı Paksoy-I kargo gemisine dün akşam saatlerinde silahlı kişilerce düzenlenen saldırıda mürettebattan 10 kişi kaçırılmıştı.  

SONRAKİ HABER