FETÖ'cü Burkay Karatepe'ye keşif yaptırıldı

10 yıl sonra Afyonkarahisar’da yakalanan FETÖ'cü Burkay Karatepe'nin ifadesi doğrultusunda Marmaris'te gömdüğünü öne sürdüğü uzun namlulu silah, tabanca ile mühimmatın bulunması amacıyla yer gösterme ve arama-tarama çalışması başlatıldı.

Haberlerimizi Google'da Takip Edin Gelişmelerden anında haberdar olun. Google'da tercih edilen kaynak olarak ekleyin
FETÖ'cü Burkay Karatepe'ye keşif yaptırıldı

FETÖ'nün hain 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Muğla Marmaris'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a suikast teşebbüsüne katılan FETÖ'cü eski subay Burkay Karatepe, 1 Ağustos'ta Afyonkarahisar'da gözaltına alındı.

10 yıldır kırmızı bültenle aranan FETÖ'cü, MİT'in yüz tanıma sisteminin, Afyonkarahisar'da Anıt Park civarındaki kameranın 14 Mart'ta görüntülediği kişinin Karatepe olduğunu tespit etmesi üzerine başlatılan çalışma sonucu yakalandı.

GÜNEŞ GÖZLÜĞÜ, ŞORT VE TERLİKLE KAÇTI

Suikast timindeki kritik isimlerden olan Karatepe'nin kaçış planı, açılan davaların iddianamelerinde yer aldı.

Saldırının ardından Karatepe ile yine suikast timinde yer alan FETÖ'cü Ali Sarıbey, yakalanmamak için gruptan ayrıldı.

Ormanlık alanda saklanan Karatepe ile Sarıbey, yiyecek ve kıyafet almak için paralarını birleştirdi.

Ardından Karatepe, Sarıbey'i ormanlık alanda bırakarak ayrıldı.

Karatepe bir daha geri dönmezken, Sarıbey ise ormanda yakalandı.

Sonrasında yapılan araştırmalarda Karatepe'nin güneş gözlüğü, şort ve terlik aldığı, bunları giyerek kendisine sivil görünümü verip kaçtığı belirlendi.

Yapılan araştırmalarda, Karatepe'nin Marmaris'ten İzmir'e, ardından Eskişehir'e geçtiği, burada birkaç gün kaldıktan sonra ise Afyonkarahisar gittiği belirlendi.

ABLASI VE BABASI DA TUTUKLANDI

Bölgedeki tüm güvenlik kameraları incelendi, Eskişehir ve Afyonkarahisar'da çok sayıda adrese operasyon yapıldı ancak Karatepe'ye ulaşılamadı.

Kaçmasına yardım ettiği belirlenen kız kardeşi Eskişehir'de, babası ise Ankara'da tutuklandı.

Karatepe'nin son görüntüsüne Afyonkarahisar'da ulaşıldı.

6 AYLIK TAKİP OPERASYONUYLA YAKALANDI

Burkay Karatepe'nin yakalanması için Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire, Eskişehir ve Afyonkarahisar emniyet istihbarat birimleri 6 ay önce yeni bir çalışma başlattı.

Çalışmalar, Afyonkarahisar'da yoğunlaştırıldı.

Tüm güvenlik kameraları tek tek incelendi.

İncelemede sürekli şapka ve bere takan, kameraların az gördüğü alanları tercih eden bir kişi belirlendi.

Ekipler, bu görüntü üzerine yoğunlaştı.

Görüntülerdeki kişinin Karatepe olup olmadığının belirlenmesi için fiziki takip yapılarak adım adım takip edildi ve kimliği saptandı.

Bu kişinin Burkay Karatepe olduğu kesinleşince kaldığı İnaz Deprem Evleri'ndeki eve baskın yapıldı.

Karatepe, yakalanıp, gözaltına alındı.

EVİNDE ARAMA YAPILDI

FETÖ'cü Karatepe'nin saklandığı evde yapılan aramalarda yüklü miktarda Türk Lirası, döviz, altın, sahte kimlikler, fotoğraflar, dizüstü bilgisayar, biri tuşlu olmak üzere 3 cep telefonu, çeşitli dokümanlar, 1 gram eroin ve dijital materyaller ele geçirildi.

Evde çok az eşya ve katlanmış bir döşek bulunduğu belirlendi.

KAÇIŞ PLANI ELİNDE PATLADI

Karatepe'nin deşifre olduğunu anladığı, kaçış planı yaptığı saptandı.

Sahte kimlik kullandığı belirlenen Burkay Karatepe'nin, yüz tanıma sistemine kaydının düşmemesi ve tanınmamak için sürekli kılık-kıyafet değiştirdiği, şapka ve bere ile gezdiği belirlendi.

Karatepe, Muğla'ya getirildi.

TUTUKLANDI

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından Burkay Karatepe, 'Cumhurbaşkanına suikast', 'Yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürme (2 defa) ', 'Yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürmeye teşebbüs', 'Kamu malına zarar verme (2 defa)', 'Mala zarar verme (19 defa)', 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma', 'Nitelikli yağma', 'Konut dokunulmazlığının ihlali' ile çeşitli diğer suçlardan geniş güvenlik önlemleri altında sevk edildiği Muğla Adliyesi'nde tutuklandı.

YER GÖSTERME ÇALIŞMASI YAPILDI

Soruşturma kapsamında Karatepe'nin savcılık ifadesinde, suikast girişiminin ardından kaçış güzergahı üzerinde bulunan ve yaşam malzemesi temin ettiğini anlattığı Marmaris'in Armutalan ve İçmeler mahallelerinde gömdüğünü iddia ettiği uzun namlulu silah, tabanca ve mühimmatın bulunması amacıyla yer gösterme çalışması gerçekleştirildi.

15 Temmuz 2016'dan bu yana bölgede yürütülen aramalarda ele geçirilen silahlar üzerinde daha önce kan ve kıl örneklerinin alındığını, şüphelinin gösterdiği bölgelerde yapılacak incelemelerde bulunabilecek silahların mevcut delillerle DNA eşleştirmesine tabi tutulacağı bildirildi.

SİLAHI GÖMDÜĞÜ YERİ GÖSTERDİ

Karatepe'nin silah gömdüğünü öne sürdüğü bölgede geniş kapsamlı arama-tarama faaliyeti başlatıldı.

Çalışmalara polis özel harekat ve jandarma komando personelinden oluşan 155 kişilik ekip, 23 dedektör ve 3 iz takip köpeği ile katıldı.

Ekipler, şüphelinin tarif ettiği alanlarda silah ve mühimmatın bulunmasına yönelik detaylı tarama yaptı.

Anasayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Son Dakika
Manşetler
Gazete Manşetleri
Kategoriler
Gündem
Ekonomi
Spor
Magazin
Siyaset
Teknoloji
Yaşam
Sağlık
Dünya
Medya
Kültür Sanat
Popüler
Advertorial
Otomobil
Otomotiv
Hayatın İçinden
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
İmsakiye
Sayfalar
İletişim
Künye
Reklam
Kullanım Şartları
Gizlilik İlkeleri
Çerez Politikası