İsrail skandal haritayı paylaştı! Tüm dünyada tepki çekti!

İsrail ordusu ateşkesin ardından işgal bölgesini genişletiyor. İsrail güçleri, Gazze'nin güneyindeki Han Yunus'un 4 bölgesine havadan broşürler atarak halka tahliye uyarısında bulundu. Ortaya çıkan harita büyük tepki çekti.

F5HABER F5HABER
İsrail skandal haritayı paylaştı! Tüm dünyada tepki çekti!

İsrail güçleri, Gazze'nin güneyindeki Han Yunus'un 4 bölgesine havadan broşürler atarak halka tahliye uyarısında bulundu.

İsrail skandal haritayı paylaştı! Tüm dünyada tepki çekti! - Resim : 1

Broşürlerde, "El Karara, El Huzaa, Absan ve Beni Suheyle sakinlerine: Bölgeyi acilen boşaltıp Refah bölgesindeki barınaklara gitmeniz gerekmektedir. Han Yunus kenti tehlikeli savaş bölgesidir." ifadeleri kullanıldı.

HARİTA ORTAYA ÇIKTI

Broşürdeki QR kodun taratılmış hali ise insanları İsrail ordusunun resmi sitesine yönlendiriyor. Sitede yer alan bilgilerde ise şu ifadeler kullanıldı:

"Lütfen aşağıdaki haritayı kontrol edin. Bu bölgelerde yaşayan insanlar en yakın medya kuruluşunun ya da İsrail ordusunun talimatlarına uymalıdır. Aileniz ve sizin güvenliğiniz için en güvenli yol bu talimatlara uymanız"

İsrail skandal haritayı paylaştı! Tüm dünyada tepki çekti! - Resim : 2

Söz konusu haritada işaretlenen noktaların ise neredeyse bütün Gazze'yi içerdiği kısa sürede dünya medyasında ses getirdi.

Benzer Haberler
Köylülerin bilip söylemediği sır. 1 çay kaşığı eklemeniz salçadaki küfü yok ediyor

1 çay kaşığı eklemeniz salçadaki küfü yok ediyor F5HABER-

SONRAKİ HABER