Köylülerin bilip söylemediği sır. 1 çay kaşığı eklemeniz salçadaki küfü yok ediyor

Salça, yemeklerde kullanılan lezzet ve renk veren besin değeri açısından oldukça zengin bir gıdadır. Ancak salça çok çabuk bozuluyor ve böyle olunca çöpe atılıyor. Neyse ki sizi bu dertten kurtaracak zeytinyağı yöntemi var. Küf sorununu jilet gibi önlüyor

F5HABER F5HABER
Köylülerin bilip söylemediği sır. 1 çay kaşığı eklemeniz salçadaki küfü yok ediyor

Bilgin Pro Bilgin Pro

Salça, biber ve domatesten elde edilir. Evde yapılan ya da marketten alınan salçalarda belirli bir süre içerisinde küflenme problemi meydana gelebiliyor. Salçadaki küf problemini yok etmek ise düşündüğünüz kadar zahmetli değil. Zeytinyağı yardımıyla salçadaki küf problemini yok edebileceksiniz.

SALÇA UZUN SÜRE AYNI KALIYOR

1 çay kaşığı zeytinyağını salçanın üzerine dökün. Salçanın küflenmesini ve bozulmasını zeytinyağı önleyecektir. Bu da salçanın uzun süreler aynı şekilde ilk günkü gibi kalmasını sağlayacaktır.

Köylülerin bilip söylemediği sır. 1 çay kaşığı eklemeniz salçadaki küfü yok ediyor - Resim : 1

HER KÜFLENME BOZULMA DEĞİLDİR!

Ye-mek.net'te aktarılan bilgilere göre, Çoğu zaman küflenme bozulma ile karıştırılır. Fakat salçanın küflenmesi daima bozulduğu manasına gelmez. Eğer salça bozulmamış, sadece küflenmişse yenilebilir. Küflü salçanın üzerindeki küfü alınıp altından yenilebilir

KATI YAĞ TEKNİĞİNİ DE UYGULAYABİLİRSİNİZ

Rafinera.com'da paylaşılan içeriğe göre, Eğer salçanızı uzun süre kullanmayacaksanız bir miktar katı yağı da eritip üstüne ekleyebilirsiniz. Böylelikle yağ buzdolabında donarak salçanın küflenmesini engelleyecektir.

EV YAPIMI SALÇANIN BOZULMAMASI İÇİN NE YAPMALI?

Ev yapımı salçanın bozulmaması için temiz ve kuru cam kavanozlarda saklanması önemlidir. Salça yapıldıktan sonra kavanozların iç yüzeyinin tamamen kuru olduğundan emin olunmalı ve salça sıcakken kavanozlara doldurulmalıdır. Kavanozların ağzı sıkıca kapatılmalı ve ters çevrilerek soğutulmalıdır. Bu şekilde, kavanozun içinde oluşabilecek hava ve mikroorganizmaların salçaya zarar verme olasılığı azalır. Ayrıca, salçayı kullanırken her defasında temiz bir kaşık kullanmak ve kalan salçayı hava almayacak şekilde sıkıca kapatmak da bozulmayı önleyebilir.

BUZDOLABINDA SALÇA NASIL SAKLANIR?

Buzdolabında salça saklamak için birkaç önemli adım bulunmaktadır. İlk olarak, satın aldığınız veya hazırladığınız salçayı temiz ve kuru cam kavanozlara aktarın. Kavanozların steril olduğundan emin olmak için önceden kaynar suyla yıkayabilirsiniz. Salçayı kavanoza doldurduktan sonra, üzerini bir miktar zeytinyağı ile kaplayarak oksidasyonu önleyebilirsiniz.

Kavanozun kapağını sıkıca kapatın ve buzdolabının en soğuk bölümüne yerleştirin. Düşük sıcaklık, salçanın daha uzun süre taze kalmasına yardımcı olacaktır. Ayrıca, kavanozun içindeki salçanın yüzeyini düzeltmek için bir spatula kullanarak hava ile temasını azaltabilirsiniz.

Köylülerin bilip söylemediği sır. 1 çay kaşığı eklemeniz salçadaki küfü yok ediyor - Resim : 2

Salçanızı kullanmadan önce, kavanozu buzdolabından çıkarıp oda sıcaklığında bir süre bekletmek iyi bir fikirdir. Bu, salçanın daha kolay yayılmasına yardımcı olur. Buzdolabında saklanan salça genellikle uzun süre tazeliğini korur, ancak açtıktan sonra mümkünse birkaç hafta içinde tüketmek en iyisidir. Bu basit yöntemlerle, buzdolabında salça saklamak sağlıklı ve lezzetli bir şekilde mümkün olacaktır.

Kaynak: Ye-mek.net, Rafinera.com

Derleme: f5haber.com**

Benzer Haberler
Dağılmıyor kuru kalmıyor! Biber dolmasını 40 yıllık esnaf lokantaları böyle pişiriyor

Biber dolmasını 40 yıllık esnaf lokantaları böyle pişiriyor F5HABER-

SONRAKİ HABER