FETÖ'cü hain Enes Kanter ABD'yi karıştırdı! Kadın olmak için başvurdu!

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in manevi oğlu olarak bilinen ve firari olarak ABD’de yaşamını sürdüren Enes Kanter, bu kez spor dünyasında yeni bir provokasyona imza attı. FETÖ'cü hainin başvurusu ABD'de tepkiyle karşılandı.

Haberlerimizi Google'da Takip Edin Gelişmelerden anında haberdar olun. Google'da tercih edilen kaynak olarak ekleyin
FETÖ'cü hain Enes Kanter ABD'yi karıştırdı! Kadın olmak için başvurdu!

ABD basınına ve sosyal medyaya yansıyan bilgilere göre firari Kanter, WNBA’in cinsiyet kimliği ve katılım şartlarındaki kural esnekliklerini hedef alarak lig yönetimine resmi dilekçe sundu.

Sosyal medyadan yayımladığı beyanda, "Yalnızca kim olduğunuzu beyan etmeniz yeterliyse, WNBA’de mücadele etmek için gereken şartları taşıyorum. Ben de kendimi bir kadın olarak görüyorum. Kadın olduğumu düşünüyor ve hissediyorum." ifadelerini kullanarak lige katılım dilekçesini verdiğini açıkladı.

"KADIN GİBİ HİSSEDİYORUM" DEDİ

Tıbbi bir cinsiyet değiştirme sürecinden ziyade, ABD’de trans sporcuların kadınlar kategorisinde yarışması üzerine devam eden tartışmaları provokasyon aracı olarak kullanan FETÖ’cü Kanter, hamlesini lig kurallarını "sınamak" kılıfıyla pazarlamaya çalıştı. Kendisinin biyolojik durumuna rağmen "kadın beyanı" vererek kadınlar ligine başvurması, hem ABD kamuoyunda hem de spor camiasında tepkilere neden oldu.

LİG YÖNETİMİ ALARMDA

Gelişmelerin ardından WNBA yönetimi ve Kadın Basketbolcular Birliği (WNBPA) kanadında hareketlilik yaşandı. WNBA Başkanı Cathy Engelbert, ligin rekabet bütünlüğünü korumak ve cinsiyet uygunluk düzenlemelerini gözden geçirmek üzere özel bir çalışma grubu kurulacağını açıkladı. Oyuncular birliği ise ligin bu tür siyasi eylemlere ve şovlara alet edilmemesi gerektiği yönünde bildiri yayımladı.

DEMOKRATLAR TEPKİ GÖSTERDİ: BAŞVURUSU REDDEDİLMELİ

Enes Kanter’in bu hamlesi ABD siyaseti ve spor kamuoyunda da geniş yankı buldu. Özellikle Demokrat Parti’ye yakın çevreler, Kanter’in amacının açıkça provokasyon olduğunu ve söz konusu başvurunun değerlendirmeye dahi alınmadan doğrudan reddedilmesi gerektiğini vurguladı.

Anasayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Son Dakika
Manşetler
Gazete Manşetleri
Kategoriler
Gündem
Ekonomi
Spor
Magazin
Siyaset
Teknoloji
Yaşam
Sağlık
Dünya
Medya
Kültür Sanat
Popüler
Advertorial
Otomobil
Otomotiv
Hayatın İçinden
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
İmsakiye
Sayfalar
İletişim
Künye
Reklam
Kullanım Şartları
Gizlilik İlkeleri
Çerez Politikası