Dünyadan Türkiye'ye deprem taziyeleri

ABD, Rusya, İsrail, İtalya, Azerbeycan ve Mısır Türkiye'deki depreme ilişkin taziye mesajları yayınladı. Putin, "Gerekli yardımı sağlamaya hazırız" açıklamasında bulundu.  İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu “Tüm yetkililere tıbbi, arama ve kurtarma yardımı sağlamak için acil hazırlık yapmaları talimatını verdim” dedi

F5HABER F5HABER
Dünyadan Türkiye'ye deprem taziyeleri

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan 7,4 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenler için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a taziye mesajı göndererek "Gerekli yardımı sağlamaya hazırız” dedi.

Putin mesajında “Sizden kurbanların ailelerine ve arkadaşlarına en içten taziye ve desteklerimizi iletmenizi, ayrıca felaket sonucu yaralanan herkese acil şifa dileklerimi iletmenizi rica ediyorum. Bu konuda gerekli yardımı yapmaya hazırız” ifadelerini kullandı.

ABD

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Türkiye'nin güneydoğusunda meydana gelen depremle ilgili, ABD'nin gerekli her türlü yardımı sağlamaya hazır olduğunu bildirdi.

Sullivan, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen ve çevre illerde de hissedilen 7,4 büyüklüğündeki depremle ilgili yazılı açıklama yayımladı.

ABD'nin, Türkiye ve Suriye'de meydana gelen yıkıcı depremden ötürü derin endişe duyduğunu aktaran Sullivan, şunları kaydetti:

"Gerekli her türlü yardımı sağlamaya hazırız. Başkan (Joe) Biden, ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID) ve diğer federal hükümet ortaklarını, depremden en çok etkilenenlere yardımcı olmak için ABD'nin müdahale seçeneklerini değerlendirmeleri için yönlendirdi. Türkiye hükümeti ile koordinasyon halinde durumu yakından izlemeye devam edeceğiz."

İSRAİL

 İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan 7,4 büyüklüğündeki depremle ilgili “Tüm yetkililere tıbbi, arama ve kurtarma yardımı sağlamak için acil hazırlık yapmaları talimatını verdim” dedi.

Başbakan Netanyahu açıklamasında şunları kaydetti;

“Bölgemizi vuran depremin ardından Türkiye vatandaşlarına bu zor dönemde tüm İsrail vatandaşları adına taziyelerimi sunuyorum. Türk hükümetinin talebi üzerine, tüm yetkililere tıbbi, arama ve kurtarma yardımı sağlamak için acil hazırlık yapmaları talimatını verdim. Dışişleri ve Savunma Bakanları zaten muhataplarıyla temas halindeler ve önümüzdeki saatlerde mümkün olan en kısa sürede bir heyetin gönderilmesi konusunda anlaşacağız.”

MISIR

Mısır, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve toplamda 10 ili etkileyen 7,4 büyüklüğündeki depremde yaşanan can kayıpları sebebiyle taziye mesajı paylaştı.

Mısır Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Mısır'ın Türkiye ve Suriye'de depremde hayatını kaybedenler için taziyelerini sunduğu belirtildi.

Türk ve Suriye halklarına en içten taziyelerin iletildiği ve yaralılara acil şifa dileklerinde bulunulduğu kaydedilen açıklamada, Mısır'ın "bu felaketle yüzleşmek için yardıma hazır" olduğu ifade edildi.

AZERBAYCAN

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türkiye'de meydana gelen şiddetli deprem nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a taziye mesajı gönderdi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve Türkiye'nin birçok yerinde hissedilen şiddetli deprem sonucu çok sayıda can kaybı ve yıkım haberinin kendisini ve Azerbaycan halkını derinden üzdüğünü belirten İlham Aliyev, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Sayın Cumhurbaşkanı, değerli kardeşim. Bu zor zamanda her türlü yardıma hazır olduğumuzu ifade ediyor; size, hayatını kaybedenlerin aileleri ve yakınlarına, kardeş Türkiye halkına şahsım ve Azerbaycan halkı adına derin hüzünle taziyelerimi sunuyorum. Yaralılara acil şifalar diliyor, depremin etkilerinin bir an önce ortadan kalkmasını diliyorum. Allah rahmet eylesin."

İTALYA

İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Tajani sosyal medya hesabından yayımladığı mesajında, "Çok sayıda can kaybına neden olan deprem tarafından sarsılan Türk halkına yakınlığımı ifade ediyorum. İtalya'nın yardımı eksik olmayacaktır. Dışişleri Bakanlığımız, depremin meydana geldiği bölgelerde yaşayan tüm İtalyanlarla temasa geçmektedir." ifadelerini kullandı.

SONRAKİ HABER