Nomura: Yen, dolar karşısında güçlenecek

Nomura yenin bu yılın sonuna doğru dolar karşısında güçlenmesini bekliyor.

BORSAMATİK BORSAMATİK
Nomura: Yen, dolar karşısında güçlenecek

Nomura Holdings Ticaret ve Yatırım Bankacılığı Başkanı Christopher Willcox göre, yenin bu yılın sonuna doğru dolar karşısında güçlenmesini bekliyor.

Willcox, Perşembe günü Bloomberg TV'ye verdiği röportajda, " Yenin ABD doları karşısında 140'a geri dönmesi gerektiğini düşünüyoruz. Daha güçlü bir yen, temel olarak Fed'in önümüzdeki dönemde daha da gevşemeye gitmesi ve biraz daha sıkılaşan Japonya politikasından kaynaklanacaktır" dedi.

Yen Çarşamba günü 34 yılın en düşük seviyesini gördü ve Japon yetkililerin bu düşüşü durdurmak için önlemler alabilecekleri konusunda uyarmasına neden oldu. Yen, dolara karşı 152 yen'e yaklaştı; bu, birçok piyasa gözlemcisinin müdahaleyi tetikleyebileceğini söylediği bir seviye.

Willcox, "Merkez bankaları piyasayı şaşırtabilecekleri zaman müdahale etme eğilimindeler. Hepimiz şu anda bunun hakkında konuşuyoruz, bu yüzden eyleme geçmek yerine konuşmayı tercih edeceklerini düşünüyorum, ama açıkçası bunu asla bilemezsiniz" dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında BORSAMATİK internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER