Bursasporlu Erdem Özgenç: Uyum İçerisinde Çalışıyoruz

BURSASPOR'un başarılı savunma oyuncusu Erdem Özgenç, Almanya kampının yedinci gününde Bursaspor TV'nin sorularını yanıtladı.

F5HABER F5HABER
Bursasporlu Erdem Özgenç: Uyum İçerisinde Çalışıyoruz

BURSASPOR'un başarılı savunma oyuncusu Erdem Özgenç, Almanya kampının yedinci gününde Bursaspor TV'nin sorularını yanıtladı.

Arkadaşlığın ve çalışma ortamının üst seviyede olduğu belirten Erdem Özgenç, şunları söyledi:

“Güzel bir ortamda güzel havada kampımızı gerçekleştiriyoruz. Bursa'da çok yoğun tempoda kamp dönemi geçirdik. Buraya geldikten sonra hazırlık maçları ile birlikte biraz daha tempoyu düşürerek hazırlık maçları ile kondisyonumuzu arttırmayı uygun gördü hocamız. Yine de yoğun şekilde çalışmalarımız devam ediyor. Arkadaşlık ortamımız, çalışma ortamımız çok güzel. Havada antrenman yapmaya her zaman müsait oluyor. Bunun dışında takımımıza yeni katılacaklar ve takımımızda yer alan futbolcularla birlikte uyum sorununu da ortadan kaldırıp güzel bir takım ruhu yakalamayı planlıyoruz. Takımdan ayrılan arkadaşlarımız oldu onların yerine katılan arkadaşlarımız oldu, bu değişiklikleri, hocamızın istediklerini hazırlık maçlarıyla birlikte sahaya daha iyi yansıtacağımızı düşünüyorum. Birkaç maç geçtikten sonra birbirimiz saha içinde daha iyi tanıyacağız. 8 Ağustos'da çok büyük bir maçımız var. Bu maç takım açısından, kulüp açısından ve özellikle camia açısından çok önemli. O maça kadar takımda uyum sorunu kalmayacağını söyleyebilirim. Özellikle son oynadığımız müsabakada takım halinde hareket eden, hem ofansta, hem defansta birbirine yardım eden bir ekip izlettirdiğimizi düşünüyorum. Takımımızın iyi bir noktaya geleceğini görebiliyoruz.”

ÖNÜMDEKİ OYUNCUYA GÖRE HAREKET EDİYORUM

Önünde oynayan oyuncular ile ilgili sorulan soruya Erdem şu yanıtı verdi:

“Defans oyuncuları için, özellikle bekler için önünde oynayan oyuncu çok önemlidir. Bizim takımımız da Volkan Şen çok iyi bir oyuncu, Türkiye'nin sayılı oyuncularından biri. Fakat çok fazla defansif özelliğinin olmadığını hep beraber görebiliyoruz. Buda tamamlama ile alakalıdır. Bende onun defansif açıklığını kapatmak için orada olacağım. Volkan'la oynadığım zaman ben daha çok defansta kalmaya özen gösteriyorum. Bakambu ile oynadığım zamanda ise ofansa daha çok çıkabiliyorum. Yani önümdeki oyuncunun özelliğine göre yapmam gerekeni biliyorum ve birbirimizi tamamlayıcı bir oyun oynamaya çalışıyoruz.”

ALTYAPIMIZ KALİTELİ

Genç oyuncumuz ve Erdem'in mevkidaşı olan Kenan Uz ile ilgili yönetilen soruda Erdem, “Kenan Uz'un ilk kampı olduğu için onu biraz heyecanlı görüyorum. Aslında çok yetenekli oyuncu. Biraz daha kuvvetlenip heyecanını yatıştırmayı başarırsa çok kaliteli bir oyuncu olacağına inanıyorum. Bursaspor'un gelecek yıllarında sağ bek mevkisinde başarılı olacağına inanıyorum. Bugüne kadar oynadığım kulüpler arasında ilk defa genç oyuncuların bu kadar kaliteli olduğuna şahit oluyorum. Altyapı'dan gelen oyuncuların bu kadar kaliteli olması takım anlamında da çok şey katacağına inanıyorum. Antrenmanlarda oyun oynanırken oyun bölünmüyor, onlarda bir şeyler katabiliyorlar. Pas attığınız zaman algılamaları kuvvetli buna çok çabuk reaksiyon gösterebiliyorlar. Bu da Bursaspor'un altyapısının kalitesini gösteriyor”dedi.

HOCAMIZ BİZİM DİLİMİZİ ANLIYOR

Ertuğrul Sağlam'la her zaman çalışmak istediğini belirten Erdem şunları söyledi; “Ertuğrul Sağlam çalışmak istediğim hocalardan biriydi. Ertuğrul hoca ile takım arasındaki uyum çok iyi. Takımı gözlemlemesi çok iyi. Takım tam yorulduğu zaman izin veriyor. Takım tam bittik dediği zaman dinlenmemizi sağlıyor. Futbolcu gözünden bakarak idmanların dozunu çok iyi ayarlayabiliyor. Şuanda her şey çok iyi gidiyor. Son derece güler yüzlü, futbolcunun yapmak istediklerini çok iyi aşılıyor. Empati kurabiliyor ve buda herkesin işini kolaylaştırıyor. Keyifle çalışılacak ve her zaman yeni şeyler öğrenilebilecek bir antrenör.”

(DHA - Cemal EKENTOK)
SONRAKİ HABER