"Atatürk sağ olsaydı..."

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CHP'nin terör olayları karşısındaki tutumunu eleştirerek, "Atatürk sağ olsaydı, devlete, hükümete sahip çıkardı" dedi.

F5HABER F5HABER
"Atatürk sağ olsaydı..."

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CHP'nin terör olayları karşısındaki tutumunu eleştirerek, "Atatürk sağ olsaydı, devlete, hükümete sahip çıkardı" dedi.

Yozgat Özel İdare Müdürlüğü tarafından alınan araçların ilçelere dağıtım törenine katılan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, törende yaptığı konuşmada, bazı basın kuruluşlarının, CHP ve HDP'nin terörden yana tavır takındığını söyledi.

Bazı basın yayın organlarının, Fransa'daki terör saldırısından sonra 'Fransa çocuklarına ağlıyor' şeklinde, Türkiye'de terör saldırısı olduktan sonra da 'Katliam ülkesi' manşeti attığına dikkat çeken Bozdağ, "Böyle bir şey olamaz. Muhalefet partileri, hepsi için söylemiyorum, Cumhuriyet Halk Partisi için, HDP için söylüyorum. MHP'nin duruşu farklı ama öbürlerine baktığın zaman aynı noktada duruyorlar. Şimdi soruyorum, hükümeti eleştiriyor sayın Kılıçdaroğlu, Allah için bu bölgede terör eylemi yapan teröristlere çocukları, kadınları, askeri, polisi öldüren, şehit eden teröristlere sizin söyleyecek lafınız yok mu. Niye söyleyemiyorsunuz, niye onlara bir çift kelam etmiyorsunuz, hem devleti, hem hükümeti suçluyorlar. Silahları susturun, terörü bitirin, artık hendekleri kaldırın, barikatları kaldırın defolun gidin demiyorlar. Ama milletvekilleri gidip hendeklerin arkasında olanlarla görüşmeler yapabiliyorlar. Hendeğin arkasındakilerine arkadaşlar diye hitap edilebiliyor ama Türkiye'nin hükümetine, sivilleri katleden, devlete katil diyebiliyorlar, artık böylesi yaklaşımlar karşısında da halkımızın olup biteni iyi görmesi gerekir. Ben onun için CHP'ye oy veren vatandaşlarımıza diyorum ki. Bu terörden yana duruş karşısında devletten yana, milletten yana neden duruş yapmıyorsunuz diye CHP yönetimine baskı yapın. Görüşlerinizi iletin" dedi.

CHP'nin "Atatürk'ün partisiyiz" dediklerini ifade eden Bozdağ, "Onunla iftihar ediyorlar. Ben şimdi soruyorum Atatürk sağ olsaydı bu ülkenin terörle mücadelesinin yanında PKK'nın ağzından bildiri yayınlayan kendine aydın diyenlerin yanında mı olurdu. Yoksa Türkiye'nin ve hükümetin yanında mı olurdu. Kimin yanında olurdu. Atatürk, sağ olsaydı hendekleri kazan barikatları kuran, tuzakları yapan mayınlama yapan, askere, polise otomatik silahlarla saldıranları mı eleştirir onlara karşı mücadele için mücadele edenlere güç ve destek vermek için mi uğraşır, yoksa onlara karşı mücadele eden Türkiye devletini, Türkiye hükümetini mi suçlardı. Hangisini yapardı. Herhalde Türkiye devletine sahip çıkar, Türkiye hükümetine sahip çıkar, Türkiye'nin güvenlik güçlerinin arkasında dururdu. Bugünkü CHP ne yapıyor, onu en iyi CHP'li kardeşlerim değerlendirecektir. Onun için de buradan bir kez daha söylüyorum, kim kimin ağzı ile konuşursa konuşsun, biz milletin ağzı ile konuşmaya, milletin gözü ile görmeye, milletimizin gösterdiği istikamette yürümeye devam edeceğiz. Bu ülkenin huzuru için, bu ülkenin barış içerisinde yaşaması için, terörün bittiği bir Türkiye'yi inşa etmek için ne yapılması gerekiyorsa, tereddütsüz onu yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Adalet Bakanı Bozdağ, Güneydoğu'da teröre destek vermeyen vatandaşlara da teşekkür etti.

Konuşmaların ardından alınan iş makinelere ilçelere dağıtımı yapıldı.

(İHA)

SONRAKİ HABER