CHP'li Gök: Türkiye'nin ulusal bütünlüğü asla parçalanmayacak

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, artan terör olaylarının Türkiye'ye her geçen gün acıya boğduğunu belirterek, asker ve polislerin şehit olmasını büyük bir acıyla izlediklerini söyledi. Gök, "Biz bütün yurttaşlarımıza sesleniyoruz: CHP olduğu müddetçe terör hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır. Türkiye'nin ulusal bütünlüğü asla parçalanmayacaktır" dedi.

F5HABER F5HABER
CHP'li Gök: Türkiye'nin ulusal bütünlüğü asla parçalanmayacak

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, artan terör olaylarının Türkiye'ye her geçen gün acıya boğduğunu belirterek, asker ve polislerin şehit olmasını büyük bir acıyla izlediklerini söyledi. Gök, "Biz bütün yurttaşlarımıza sesleniyoruz: CHP olduğu müddetçe terör hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır. Türkiye'nin ulusal bütünlüğü asla parçalanmayacaktır" dedi.

Tunceli'de yarın incelemelerde bulunacak olan CHP heyeti bu akşam saatlerinde uçakla Elazığ'a geldi. CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, İstanbul Milletvekili Ali Özcan, Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, partilerinin il başkanlığında basın toplantısı düzenledi. Levent Gök, içinde bulunduğumuz ortamda Türkiye'nin çok vahim bir tabloya sürüklendiğini gördüklerini belirterek, "Bu geçici hükümet sanki istifa etmemiş bir hükümet gibi Türkiye'nin kritik kararlarına imza atmaya devam ediyor. Buna izin vermeyiz. Cumhuriyet Halk Partisi büyük bir soğukkanlılıkla ve serinkanlılıkla Türkiye'yi özellikle AKP dışındaki diğer partilerin oluşturması gerekli olan koalisyon ihtiyacına cevap vermemesine rağmen elini taşın altına koymaktan çekinmemiş ve 13 yıldır siyaseten mücadele ettiği AKP ile Türkiye'nin çıkarları açısından ve olabilecek en iyi ilkeler çerçevesinde bir koalisyon arayışının ön görüşmelerini yapma kararı almıştır. Bu görüşmeler tamamlanmıştır, heyetler görüşmeleri tamamlamış ve genel başkanlara bir rapor sunmuştur" dedi.

Ülke menfaatlerini parti menfaatlerinin üstünde tuttuklarını söyleyen Gök, CHP'nin Türkiye'ye hükümetsiz bırakmamak kaydıyla yaşanan vahim tabloda bir an önce hükümet kurma arayışlarını bütün sorumluluğu ve iyi niyetiyle yerine getirdiğini kaydetti. Gök, "Cumhuriyet Halk Partisi'nin olmazsa olmazları ortaya konulmuş ve bu ilkeler etrafında oluşabilecek bir koalisyon çerçevesinde genel başkanların muhtemelen pazartesi günü görüşmesini bekliyoruz" dedi.

Türkiye'de artan terör olaylarının her gün acıya boğduğunu söyleyen Gök, "Masum insanlara yönelik terörist faaliyetler ve teröristlerin yol açtığı olaylar neticesinde her gün asker ve polisimizin şehit olmasını büyük bir acıyla izliyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak birden bire artan bu terör olaylarında çok sağlam bir duruş sergiledik. Teröristlerin ve terörün amaçladığı güven ortamını bozucu, kaosu artırıcı bir düzeni arzuladıklarını bilerek önceki hafta meclisi olağanüstü toplantıya çağırdık. Burada Meclis Araştırma Komisyonu kurularak, mecliste bulunan bütün siyasi partilerin bu araştırma komisyonunda terör nereden gelirse gelsin, IŞİD terörünü de, PKK terörünü de, DHKP/C terörünü de hangi örgüt yaparsa yapsın bu örgütlerin yaptıkları katliamları, masum insanlar yönelik saldırıların hesabının sorulması için araştırma önergemizin, mecliste 4 partinin mutabakata çıkmasını arzu ettik. Bunda eğer 4 parti yan yana gelebilseydi, Türkiye'deki insanlarımızın güven duyacağı bir iklimin doğmasına neden olacaktı. Terör ve teröristler diyeceklerdi ki, Türkiye'de biz ne yaparsak elimiz boş, Türkiye'de terör karşısında bütün partiler bir araya geliyor diyebilecekti. Ama her zaman olduğu gibi AKP'nin yedek lastiği olan Milliyetçi Harekat Partisi'nin olumsuz tavrı nedeniyle araştırma önergemiz mecliste reddedildi. Üstelik o araştırma önergesi içersinde PKK terörünün araştırması da vardı. Böyle bir tabloda MHP'nin hangi amaca hizmet ettiği belli olmayan davranışı yüzünden ve iktidar partisinin de terör karşısında uğradığı yenilginin hesabının sorulmasından kaçınması nedeniyle araştırma önergemiz reddedildi. Terör gibi bir konuda siyasi partiler bir araya gelmeyecekte hangi konuda gelecekler" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin ulusal bütünlüğünün parçalanmayacağını ifade eden Gök, "Biz bütün yurttaşlarımıza sesleniyoruz: CHP olduğu müddetçe terör hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır. Türkiye'nin ulusal bütünlüğü asla parçalanmayacaktır. Elazığ'ın da içinde bunduğu bölge son günlerde güvenlik boyutuyla tehlikeli bir hal alan bir gidişat izliyoruz. Doğu ve Güneydoğu'dan her gün gelen acı haberler, şehit haberleri, masum insanlara yönelik terör haberleri onları hayattan kopartan tüm olaylar yüreğimizi acıtıyor. Bu konularda sağlam bir duruş sergileyeceğiz. Asla terör karşısında pirim vermeden dimdik ayakta duracağız. Yarın da Tunceli'de halkımızla birlikte olacağız. Özel güvenlikli bölge ilan edilen gerçekleri yerinde görmek için arkadaşlarımızla birlikte Tunceli'ye gideceğiz" dedi.

(DHA - Şahismail GEZİCİ)
SONRAKİ HABER