TÜBİTAK ile Tarım Kredi arasında iş birliği

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Kurumu (TÜBİTAK) ile Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği (Tarım Kredi) arasında tarım, hayvancılık ve gıda sektöründe ihtiyaç duyulan milli çözümlerin üretilmesi ve tarım kooperatifçiliğinin bilişim altyapısının geliştirilmesine yönelik iş birliği protokolü imzalandı.

VATAN VATAN
TÜBİTAK ile Tarım Kredi arasında iş birliği

TÜBİTAK ile Tarım Kredi arasında iş birliği. TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, kurum binasındaki imza  töreninde yaptığı konuşmasında, iş birliğinin Türkiye'nin gıda güvenliği  ihtiyacından kaynaklandığını söyledi. Gıda güvenliğinin küresel ölçekte üzerinde çalışılan en önemli  konuların başında geldiğini belirten Mandal, "Dünyada kaliteli ve güvenilir gıda  yarışı noktasında değişik değerlendirmeler var. Ülkemiz bu değerlendirmeler  sonucunda 48'inci sırada yer alıyor. İlk 10 ülkeye baktığımızda gıda güvenliğinin  gelişmişliğin de önemli bir göstergesi olduğunu görüyoruz. Bu anlamda, gıda  alanındaki iş birliğimiz ve bunun eyleme dönüşmesi kritik ve zorunlu." diye  konuştu.  Mandal, iş birliğinin bilim, teknoloji, Ar-Ge ve yenilik temelinde  yürütülmesi gerektiğine işaret ederek, paydaşların birlikte çalışmalarının  önemini vurguladı.   "Çiftçilerimize her alanda destek sunuyoruz"   Tarım Kredi Genel Müdürü Fahrettin Poyraz da birliğin, üreticilerin  faaliyetlerini kolaylaştırmak amacıyla kurulduğuna dikkati çekerek, "TÜBİTAK ile  imzalayacağımız iş birliği protokolü, belirlediğimiz gelecek vizyonu ve  başlattığımız dijital dönüşüm hareketi kapsamında bizim için ayrıca önem arz  etmektedir." dedi.  Gelişen teknolojilerin tarımda kullanımının artırılması ve ülke  topraklarından en fazla verimin sağlanması için var güçleriyle emek verdiklerini  anlatan Poyraz, "Ülke genelinde çiftçilerimizin ihtiyaç duyduğu her alanda destek  sunuyoruz." dedi.     

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER