TIR'daki 300 bin sterlin ile ilgili gözaltına alınan Nejat Daş adli kontrolle serbest

Kapıkule Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yapan TIR'daki beyan edilmeden yurda sokulan 300 bin İngiliz sterlini ile ilgili polis tarafından İstanbul'da gözaltına alınıp Edirne'ye getirilen Nejat Daş ile N.Y. ve H.İ.A., sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece adli kontrolle serbest bırakıldı. Daş, 'uyuşturucu kaçakçılığı' suçlamasıyla bir dönem cezaevinde yatmıştı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
TIR'daki 300 bin sterlin ile ilgili gözaltına alınan Nejat Daş adli kontrolle serbest

Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri, aldıkları ihbar üzerine Kapıkule’den Türkiye’ye giriş yapan ve Almanya’dan gelen TIR’ı takibe aldı. TIR, polis tarafından İstanbul Büyükçekmece’ye kadar izlendi. Bir süre sonra TIR’ın yanına Nejat Daş geldi. Güvenlik güçleri, TIR sürücüsü ve Nejat Daş’ı yakalayarak gözaltına aldı.

TIR’da yapılan aramada Türkiye’ye sokulurken Kapıkule Gümrük Müdürlüğü’ne beyan edilmeyen yaklaşık 2 milyon 600 bin TL karşılığı olan 300 bin İngiliz sterlini bulundu. TIR sürücüsü, ilk sorgusunda dövizin kendisinin olmadığını, sadece taşıdığını ve paraların sahibi olarak kendisine başka isim söylendiğini belirtti.

Polis, olayla ilgili Nejat Daş ve emniyet mensupları N.Y. ile H.İ.A.'yı gözaltına alarak Edirne'ye getirdi. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü’nde sorgularının ardından adliyeye sevk edilen Nejat Daş ile N.Y. ve H.İ.A., çıkarıldığı mahkemece adli kontrolle serbest bırakıldı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER