Kapadokya milli parktan çıktı... Daha iyi korunacak diye 'tek el'de

Doğa harikası Kapadokya milli park olmaktan çıkarıldı. Resmi Gazete’de yayımlanan karar, Kapadokya’nın daha iyi korunması için tek elden yönetilmesi amacıyla Kapadokya Alan Başkanlığı’nın kurulması üzerine alındı. Muğla’nın Bodrum ilçesinde ise Torba ile Kızılağaç İçmeler turizm koruma ve gelişim bölgesi ilan edildi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Kapadokya milli parktan çıktı... Daha iyi korunacak diye 'tek el'de

9600 HEKTAR

Resmi Gazete’de dün yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararıyla Göreme Vadisi ve çevresinin milli park ilan edildiğine ilişkin 1986 yılına ait Bakanlar Kurulu kararı kaldırıldı. 33 yıldır milli park statüsünde korunan ve 9600 hektar alanı kapsayan milli park, Uçhisar, Göreme, Çavuşin, Ortahisar, Avanos ve Ürgüp sınırlarına uzanıyordu. Ancak Kapadokya’nın daha iyi korunması, turizmin geliştirilmesi ve imar planlarının tek elden yapılması amacıyla bu yılın başında Kapadokya Alan Başkanlığı kurulmasına ilişkin yasal düzenleme yapılmıştı. Bu yasa gereği Çevre ve Şehircilik, Kültür ve Turizm ile Tarım ve Orman bakanlıklarının yetkileri alan başkanlığına devredilirken ‘milli park statüsü’ dünkü kararla kaldırıldı.

DAHA İYİ KORUMA

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER