Başka türlü bir güzel oyun mümkün

Hürriyet yazarı Onur Özgen, corona virüsü salgını sonrasında futbolda değişmesi gerekenleri değerlendirdi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Başka türlü bir güzel oyun mümkün

Futbol, er ya da geç dönecek. Ama nasıl döneceği, ne zaman döneceğinden daha önemli... Bu tanımı dört yıl önce bir mülâkatta okumuş ve çok beğenmiştim. O dönem kariyerinde ilk defa Avrupa’ya gelen ve Sevilla’yı çalıştıran Jorge Sampaoli, bir İspanyol gazetesine verdiği mülâkatta, “Şu an oynadığı futbolla herkese örnek olan takım hangisi?” sorusuna, “Bayern Münih ve Pep Guardiola’yı takip ediyorum, yaptıkları şeyler dikkatimi çekiyor. Aynı şekilde Marcelo Bielsa’nın takımlarında da onun tarzını fark edebiliyorsunuz. Bu, futbolda çok önemli; çünkü her antrenörde görebildiğiniz bir şey değil” cevabını vermiş; fakat en mühim tespitini cümlesinin sonuna saklamıştı. Şöyle demişti Arjantinli antrenör: “Genel itibarıyla ise her zamankinden daha fazla maç izliyor ama daha az futbol görüyorum.”

NE ZAMAN DÖNECEK?

SampaolI’nin dört yıl önce artık çok fazla göremediğini söylediği futbol, dünyanın 1945’ten bu yana en tuhaf zamanların içinden geçtiği şu sıralarda ise tamamen ortadan kaybolmuş durumda ve ne zaman döneceği hâlâ belirsiz. Hemen her ülkenin bu konuda farklı bir düşünce ve eylemi bulunuyor. Fransa, Hollanda, Belçika gibi ülkeler en azından bu yaz sonuna kadar futbolun dönemeyeceğini kabullenip, sezonu iptal ettiler. Avrupa’nın dört büyüğü İngiltere, Almanya, İspanya ve İtalya ise bir an önce geri dönmek istiyor. Hatta Almanya, bu hafta sonundan itibaren maçlara başlayacağını açıkladı bile. Haziran ortasında ligleri yeniden başlatmayı planladığını duyuran Türkiye de bu konuda iyimserliğini koruyan ülkeler arasında. Ama ister bu hafta sonu, ister önümüzdeki ay, ister eylül sonunda, isterse bir yıl sonra olsun, dünya döndüğü takdirde nihayetinde bir gün geri dönecek olan ‘güzel oyun’, gerçekten o bıraktığımız futbol mu olacak, yoksa başka bir futbol olarak mı karşımıza çıkacak? Galiba işte bütün mesele bu.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER