TR-C 19 ilacı corona virüs hastalarına umut oldu

SBÜ Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, geliştirilen 'TR-C 19' isimli ilacın corona virüs hastalarına umut olduğunu açıkladı.

POSTA POSTA
TR-C 19 ilacı corona virüs hastalarına umut oldu

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, gönüllü hastalar üzerinde uygulanmaya hazır hale gelen 'TR-C 19' adlı ilacın, kısa süre içerisinde ruhsatlandırmasının planlandığını bildirdi.

Prof. Dr. Cevdet Erdöl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünya genelinde toplumların sağlığını önemli ölçüde tehdit eden yeni tip corona virüs hastalığına karşı ilaç üretim çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğünü, Türkiye'de de bu yönde çok önemli adımlar atıldığını söyledi. Sağlık alanındaki birçok buluş için gerekli olan üniversite-sanayi iş birliğinin, Covid-19 salgınında her zamankinden daha da önem taşıdığını vurgulayan Erdöl, "Büyük bir imtihandan, tarihi bir dönemeçten geçtiğimiz bugünlerde, tüm kamu ve özel kurumlarımızla devlet-millet dayanışmasının küresel sahnedeki ender örneklerinden birini vererek yolumuza yıkılmadan, teslim olmadan devam etmekteyiz" ifadelerini kullandı.

Erdöl, Sağlık Bilimleri Üniversitesi ailesinin, Sağlık Bakanlığı ile afiliasyon protokolü olan 58 eğitim ve araştırma hastanesiyle, vatan müdafaasının sadece cephede olmadığını gösterdiğini, öğretim üyelerinin kahramanlıkları ve özverileriyle salgının en ön cephesinde görevini yerine getirdiğini kaydetti.

Çalışmalar sonuç vermeye başladı

Covid-19 salgınının takip ve kontrolünü sağlamak ve millete hizmet sunmak üzere seferberlik şuuruyla Ar-Ge faaliyetlerine de hız verdiklerini ifade eden Erdöl, ilaç çalışmalarında geldikleri aşamayı şöyle anlattı:

Geliştirilen ilacın detayları

VSY Biyoteknoloji ve İlaç Sanayi AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ercan Varlıbaş ise Türkiye'nin Covid-19 salgını karşısında yaşadığı sıkıntılı günlerden kurtulması yönünde tüm potansiyellerini hizmete sunduklarını dile getirdi.

Dr. Ercan Varlıbaş, şunları kaydetti:

Rektör Erdöl ve Dr. Varlıbaş, çok kısa bir zaman içinde, "TR-C 19" ile ilgili gelişmelerin kamuoyu ile detaylı bir şekilde paylaşılacağını da bildirdi.

AA


Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında POSTA internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER