Kemeraltı'ndaki Patlamanın Nedeni Nitroks Gazı Sızıntısı

İZMİR'de Kemeraltı Çarşısı'nda, denizcilik malzemeleri satan işyerindeki patlamada yeğeni ile birlikte yaralanan Nejat Coşkun için sosyal medyada başlatılan kampanya sonucunda, özellikle 18 ile 20 yaşlarındaki erkeklerden alınması gereken 15 ünitelik kan ihtiyacı karşılandı. Coşkun ve yeğeninin yaralandığı patlamaya ise derin ve uzun süreli dalışlarda kullanılan, içinde nitrosk gazı bulunan...

F5HABER F5HABER
Kemeraltı'ndaki Patlamanın Nedeni Nitroks Gazı Sızıntısı

İZMİR'de Kemeraltı Çarşısı'nda, denizcilik malzemeleri satan işyerindeki patlamada yeğeni ile birlikte yaralanan Nejat Coşkun için sosyal medyada başlatılan kampanya sonucunda, özellikle 18 ile 20 yaşlarındaki erkeklerden alınması gereken 15 ünitelik kan ihtiyacı karşılandı. Coşkun ve yeğeninin yaralandığı patlamaya ise derin ve uzun süreli dalışlarda kullanılan, içinde nitrosk gazı bulunan tüpte meydana gelen sızmanın neden olduğu belirlendi.

Geçen pazartesi saat 18.30 sıralarında, Kemeraltı Hisarönü Cami yakınlarındaki 914 Sokak üzerinde bulunan deniz malzemeleri satılan işyerinde önce yangın çıktı, ardından da patlama meydana geldi. Çevredeki işyerlerinde de zarara neden olan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle sondürüldü. Kentin en işlek bölgesindeki işyerindeki patlama, ilk olarak bomba olabileceği düşünülerek paniğe neden oldu ancak ardından patlayan malzemenin, dalış tüpü olduğu belirlendi.

ARANAN ÖZEL KAN İHTİYACI KARŞILANDI

Olayda yaralandıktan sonra hastaneye kaldırılan işyeri sahibi Nejat Coşkun ile yeğeni Aynur Coşkun'un tedavileri ise devam ediyor. Patlamada yaralanan iki ayağı da kesilmek zorunda kalan Nejat Coşkun için arkadaşları sosyal medyada kan kampanyası başlattı. Coşkun'un hayatta kalması ve iyileşmesinin hızlanması için büyüme hormonu ile hemoglobin değerleri yüksek olduğundan özellikle 18 ile 20 yaş arasındaki erkeklerin bağış yapması istendi. Bu ihtiyaç da kampanyanın kısa sürede etkisini göstermesiyle karşılandı. Gerekli olan 15 ünitelik kan, hastaneye teslim edildi. Nejat Coşkun'un durumunda düzelme görülmesi halinde yanık tedavi merkezi bulunan, Gata ya da İstanbul Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim Hastanesi'ne sevk edileceği bildirildi.

PATLAMANIN SIRRI ÇÖZÜLDÜ

Bu arada, olayın hemen ardından yangını söndüren itfaiye ekiplerinin araştırmalar sonrasında hazırladığı rapor, patlamanın nedenini de ortaya çıkardı. İşyerindeki araştırmalar ve güvenlik kamerası kayıtlarından, önce yangın çıktığı ardından da patlamanın meydana geldiği belirlendi. Patlamaya ise derin dalışlarda ya da su altında daha uzun süre kalmak için kullanılan nitroks gazı bulunan dalış tüpündeki sızmanın neden olduğu saptandı. Dalış tüpündeki nitroks gazının sızma sonrasında herhangi bir madde ya da yağla temas etmesi sonrasında aktif hale geçerek yandığı ardından da patlamaya neden olduğu öğrenildi. İşyerindeki araştırmalarda, dalgıç tüplerinin dolumu ya da bakım ve onarımlarının yapılmadığının ortaya çıktığı bildirildi.

(DHA - Taylan YILDIRIM)
SONRAKİ HABER