Meclis'te 3 boyutlu ışıklı kutlama

TBMM Başkanvekili Bahçekapılı, "94. açılış yıl dönümü kutlamaları kapsamında, Kurtuluş Savaşı ışık, ses ve 3 boyutlu anlatılacak" dedi.

F5HABER F5HABER
Meclis'te 3 boyutlu ışıklı kutlama

TBMM (AA) - TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, Meclis'in 94. açılış yıl dönümü kutlamaları kapsamında, Kurtuluş Savaşı'nın ışık, ses ve 3 boyutlu olarak anlatılacağı bir gösteri sunulacağını bildirdi.

TBMM Kültür Sanat ve Yayın Kurulu Başkanlığı görevini de yürüten Bahçekapılı, AA muhabirine, TBMM'nin açılışının 94. yıl dönümünde yapılacak etkinliklere ilişkin bilgi verdi.

Kurul olarak bu dönemde kutlamalarda bir değişiklik olmasını istediklerini belirten Bahçekapılı, "(Her zamanki, alışılagelenin dışına çıkalım, farklı bir şey olsun) diye düşündük" dedi.

Bu çerçevede öncelikle 23 Nisan resepsiyonunun tören salonunda değil, şeref salonunda yapılmasını önerdiklerini ifade eden Bahçekapılı, TBMM Başkanı'nın da bunu uygun gördüğünü kaydetti. Bahçekapılı, ayrıca TBMM Başkanı'na teşekkür ederek, "Bu faaliyetlerimizde çok büyük desteğini gördük" diye konuştu.

Resepsiyondan sonra Meclis'in bütün ön binasının üzerinde Kurtuluş Savaşı'nın ışık, ses ve 3 boyutlu olarak anlatılacağı bir gösteri sunulacağını bildiren Bahçekapılı, şöyle devam etti:

"Üç, dört aylık bir çalışmadan sonra Çarşamba günü resepsiyondan sonra misafirlerimizi dışarıya alacağız. Meclisimizin ön yüzeyinde Kurtuluş Savaşı'nı üç boyutlu olarak göstereceğiz. Bu gösteri yaklaşık 10 dakika sürecek. Bu gösteriyi 23 Nisan akşamı sadece davetlilere yapacağız, 24, 25, 26 ve 27 Nisan'da da saat 21.00'de halka açık olarak tekrar edeceğiz. Değişik bir şey olacağını düşünüyoruz. Umarım başarılı oluruz."

Bahçekapılı, kutlama etkinlikleri çerçevesinde daha sonra da havai fişek gösterisi olacağını kaydetti.

SONRAKİ HABER