Hassas Ciltler İçin Doğal Bakım Önerileri

Cildinize kimyasal içerikli ürünler kullanmadığınız için içinizin rahat etmesi gerekirken, eğer hassas bir cilt yapısına sahipseniz yanlış bir bakımla her şey daha da kötüye gidebilir. Çünkü katı sabunlar, esanslar gibi çeşitli maddeler size iyi gelmiyor olabilir. Öte yandan cildinizi oluşan hasarlardan daha hızlı ve daha iyi iyileşmesine yardımcı olduğu kanıtlanmış göze çarpan birkaç doğal bileşen bulunuyor. İşte onlardan birkaçı…

HÜRRİYET HÜRRİYET
Hassas Ciltler İçin Doğal Bakım Önerileri

Hyaluronik asit

Hyaluronik asit vücutta, özellikle cildin dış katmanlarında bulunuyor. Hyaluronik asidin (HA) faydalarını değerlendiren çalışmaların gözden geçirilmesinde, kuru cildi hafifletmeye yardımcı olduğu kanıtlanmıştır. Kuruyan hassas cildinizde yenileyici özelliği olan bu mucizevi asidi, özellikle ilerleyen yaşlarda güzellik rutininize mutlaka eklemenizi öneririz. Çünkü yaşımız ilerledikçe cildimiz da az hyaluronik asit üretmeye başlar, daha fazla kurur ve incelir. Bunun için de ona dışarıdan katkıda bulunmamız gerekir.

Hassas Ciltler İçin Doğal Bakım Önerileri - Resim : 1

Zeytinyağı

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER