'Çok yüksek riskli' Konya'da yoğunluk devam ediyor, maske kuralı unutuldu

SAĞLIK Bakanlığı tarafından 100 bin kişide görülen vaka oranının 203,91 olarak açıklanan 'çok yüksek riskli' il olan Konya'da, cadde ve sokaklarda yoğunluk devam ediyor. Vatandaşların yoğun olduğu bölgelerde maske takmayanların olması dikkat çekti.

HÜRRİYET HÜRRİYET
'Çok yüksek riskli' Konya'da yoğunluk devam ediyor, maske kuralı unutuldu

Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre, 'çok yüksek riskli' il olarak kırmızı kategoride yer alan Konya'da, 100 bin kişide görülen vaka oranı 203,91 olarak açıklandı. Artan vaka sayısına rağmen kentin önemli noktalarında insan yoğunluğu yaşandı. Özellikle Zafer Meydanı ve Alaaddin Bulvarı’nda kalabalık oluşurken, birçok kişinin maske ve mesafe kurallarına uymadığı gözlendi.

‘İNSANLARIMIZ KENDİSİNİ ÖLÜMSÜZ SANIYOR’

Tedbirlere uyulmadığını belirten kent halkından Cihat Emre Güzelkaya (19), “İnsanlarımız kendi ölümsüz sanıyor. Bize bir şey olmaz diye hareket ediyorlar. Böyle giderse de bu durumdan kurtulmamız mümkün görünmüyor” dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER