Suriye'nin doğusunda IŞİD'e büyük darbe

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Suriye rejimi ile YPG güçlerinin IŞİD'i Suriye'nin kuzeydoğusunda yer alan Haseke kentinden çıkardığını söyledi.

VATAN VATAN
Suriye'nin doğusunda IŞİD'e büyük darbe

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ne göre, Irak Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) bağlı güçler Suriye'nin doğusundaki Haseke'nin merkezinden tamamen çıkarıldı. Şehrin güney kırsalında ise çatışmalar sürüyor.

IŞİD, denetimi rejim ordusu ile PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nın silahlı kanadı YPG'nın arasında bölüştürülen Haseke kentinde bazı bölgeleri bir ay önce ele geçirmişti.

Gözlemevi'ne göre, IŞİD'in Haziran'da Haseke'ye yönelik saldırısından bu yana IŞİD, rejim ordusu ve rejim yanlısı birçok savaşçı öldü.

IŞİD'in 25 Haziran'da başlattığı taarruzda kentin güneyinde rejime ait mevzilere saldırmıştı. Ancak kentin kuzey kısımlarını kontrol eden YPG güçleri, rejim güçlerine saldırmayan ABD öncülüğündeki koalisyonun hava desteğini de arkasına alarak IŞİD'e rejime yakın bölgelerde saldırmaya başlamıştı.

YPG, IŞİD'e karşı savaşta rejim güçleri ile koordinasyon yürütmediğini savunuyor. Geçen hafta YPG şehrin neredeyse tamamının kontrolünü ele aldıklarını açıklamış, Suriye devlet medyası ise şehirde rejim güçlerinin etkin olduğunu söylemişti.

Kaynak: Al Jazeera

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER