Naci Ağbal: Faiz indirimi için çok erken

Enflasyonda kalıcı düşüş ve fiyat istikrarına işaret eden güçlü göstergeler oluşana kadar sıkı para politikasına kararlılıkla devam edileceğini ifade eden Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal, yüzde 5’lik enflasyon hedefinde de henüz uzakta olunduğunu ifade etti. Ağbal, 2021 için enflasyon hedefinin yüzde 9.4 olduğunu, yüzde 5’lik enflasyona ise 2023’te ulaşılabileceğini söyledi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Naci Ağbal: Faiz indirimi için çok erken

Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal, dün yılın ilk enflasyon raporunu açıklamak için bir toplantı düzenledi. 2021 yılı için gıda enflasyonunun yüzde 10.5’dan yüzde 11.5’a revize edildiğini ifade eden Ağbal, gıda enflasyonunun 2021 yılı enflasyon gerçekleşmesi üzerinde önemli bir risk oluşturmaya devam ettiğini kaydetti. Özellikle son dönemde etkisini arttıran uluslararası gıda emtia fiyatlarındaki artışın dikkat çekici olduğunu belirten Ağbal, uluslararası gıda fiyatlarının gelecekteki yönünün yukarı doğru olduğunu söyledi. Ağbal, “Gıda enflasyonunu yukarı yönlü güncellerken gıda enflasyonu üzerinde etki edecek uluslararası emtia fiyatlarını dikkate aldık. Ama eğer bizim varsayımlarımızın ve tahminlerimizin ötesinde bir hareket görürsek, o konuda zaten sizleri bilgilendirmek suretiyle, bu kanalda gelen etkilerin kalıcı olduğunu da gördüğümüzde gerekli reaksiyonu veririz” diye konuştu.

HEDEFTEN UZAKTAYIZ

Yüzde 5’lik enflasyon hedefinden uzak noktada olunduğunun altını çizen Naci Ağbal, “Enflasyon hedefine 2023 sonunda ulaşabileceğimizi tahmin ediyorum. Bu hedefe ulaşmak amacıyla 2021 yılında enflasyon hedeflemesi rejimini tüm unsurlarıyla kararlı bir şekilde uygulayacağız. Para politikasındaki sıkı ihtiyatlı duruşumuz yüzde 5 hedefine ulaşacağımız 2023 yılında kadar uzun bir süre kararlılıkla sürdürülecek” dedi. Ağbal, faiz indirimlerine dönük bir gündemin konuşulması için çok erken olduğunu söyledi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER