Doğu buz kesti

DOĞU Anadolu Bölgesi'nde, kar yağışının ardından soğuk hava etkili oldu. Türkiye'de en düşük hava sıcaklığı, sıfırın altında 19 derece ile Erzurum'un Aziziye, Ardahan'ın Göle ve Ağrı'nın Hamur ilçelerinde ölçüldü.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Doğu buz kesti

Doğu Anadolu Bölgesi, kar yağışının ardından soğuk havanın dalgasının etkisine girdi. Ülkenin kuzeye yerleşen İzlanda'dan gelen alçak basıncın etkisi altına girdiğini belirten Meteoroloji 12'nci Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi yetkililerinden alınan bilgiye göre, gece en düşük sıcaklık Erzurum'un Aziziye, Ardahan'ın Göle ve Ağrı'nın Hamur ilçelerinde ölçüldü. Termometrelerin sıfırın altında 19 dereceyi gösterdiği 3 ilçe, Türkiye'nin en soğuk yerleşim birimi oldu. Erzurum'un Çat ile Ağrı'nın Tutak ilçesi ise sıfırın altında 18 derece ile Göle'yi izledi. Kent merkezlerindeki hava sıcaklığı ise yine en düşük olmak üzere Ağrı'da 17, Erzurum'da 15, Kars ve Ardahan'da 13, Erzincan'da 8, Iğdır'da 7 ve Muş'ta ise 3 olarak ölçüldü.

Doğu buz kesti - Resim : 1

ŞADIRVANLAR BUZ TUTTU

Erzurum kent merkezindeki Tarihi Lalapaşa Camii'nin şadırvanında buz kütleleri oluştu. Erzincan kapı semti esnafından Yılmaz İnci, iş yerini açar açmaz buz tutan camları temizlediğini belirterek, "Kış gelince Erzurum'da her taraf buz tutuyor. İş yerlerimizin camları bile buzla kaplanıyor. Her sabah işe gelirken ilk olarak bu camları temizliyoruz" diye konuştu

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER