‘Çocuklar derslerden çok sosyalleşmeye odaklanabilir’

Yeni eğitim-öğretim yılı başlıyor ve artık tüm okullarda yüz yüze eğitime geçiliyor. Bir yandan büyük bir heyecan, diğer yandan büyük bir endişe var. Pek çok velinin aklında aynı sorular: Okullarda hijyenik bir ortam sağlanabilecek mi? Kronik hastalığı olan çocuklar derslerden geri kalacak mı? Uzun bir aradan sonra okula tekrar başlayan çocuklar uyum sorunu yaşar mı? Okullarda alınan tedbirleri ve hem pediatrik hem psikolojik açıdan çocukları okula nasıl hazırlamak gerektiğini uzmanlara sorduk.

HÜRRİYET HÜRRİYET
‘Çocuklar derslerden çok sosyalleşmeye odaklanabilir’

Okullar 6 Eylül itibariyle açılıyor. Özel okullar uyum eğitimine başladı bile, okulöncesi ve birinci sınıf öğrencileri de bu hafta okulla tanışacak. Bu yıl öğrenciler sınıflara, eski sistemle dönecek.

Hürriyet Eğitim Servisi Müdürü Nuran Çakmakçı artık eğitimin yüz yüze olacağını söylüyor. “Tüm kademelerde haftada 5 gün, ders saati azaltılmadan yüz yüze eğitim yapılacak. Çocuğun bir mazereti varsa ve bu belgelenebiliyorsa bir süre daha TRT EBA TV ve EBA platformundan eğitimine devam edebilecek. Ama prensip olarak dersler yüz yüze devam edecek” diyen Çakmakçı şöyle devam ediyor: “Bunun için de gerekli tedbirler alınıyor. Artık okullara öğrenci ve öğretmen dışında kimse alınmayacak. Girişte ücretsiz maske dağıtılacak ve dezenfektan verilecek. Öğretmenler aşı olacak, aşılanmayanlardan haftada 2 gün PCR testi istenecek. Okullardaki sınıflar ve diğer tüm kapalı alanlar her gün dezenfekte edilecek ve sık sık havalandırılacak.”

Türkiye Özel Okullar Derneği (TÖZOK) Başkanı Zafer Öztürk de “Özel okulların tamamına yakını ‘temiz okul’ belgesi aldı. Öğrencileri okula ateş kontrolü yaparak alıyoruz. Çocukla aynı evdeki kişilerin HES kodlarını da alıyoruz. Okullarımızda görevli tüm personel çift aşılı. 15 yaş üzerindeki öğrenciler de aşı olmaya başladı” diyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER