Ünlü deprem profesörü Görür'den televizyonculara sert tepki

Bilim Akademisi Üyesi Deprem Uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, Manisa Saruhanlı'da meydana gelen depremden hemen sonra görüş isteyen televizyonculara sert tepki gösterdi. Televizyon kanallarının kendilerini bir araç gibi kullandığını belirten Görür, "Bunun üzerine ben de artık hemen deprem sonrası ayak üstü konuşmamaya karar aldım" diye tepkisini sosyal medyadan dile getirdi.

GASTE24 GASTE24
Ünlü deprem profesörü Görür'den televizyonculara sert tepki

Bugün Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde 5,5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, İzmir, Bursa, Balıkesir, Aydın, İstanbul, Kütahya ve bölgedeki birçok ilde de hissedildi.

DEPREME İLİŞKİN İSABETLİ TAHMİNLERİYLE BİLİNEN İSİM

Herkesi korkutan deprem olası daha büyük bir depremi tetikleyeceği endişelerini beraberinde getirdi. Kamuoyunda gözler, çok sayıda depreme ilişkin isabetli tahminleriyle bilinen Bilim Akademisi Üyesi Deprem Uzmanı Prof. Dr. Naci Görür'e çevrildi.

Görür ise Twitter sayfasından aldığı çarpıcı bir kararı takipçileriyle paylaştı. Üzerinde çalışmadan konuya ilişkin bilgi vermenin sağlık olmayacağını vurgulayan Görür, rahatsızlığını şu sözlerle dile getirdi:

"Sevgili takipcilerim. Şimdi size bir kararımı açıklamak istiyorum. Bu kararım medya ile ilgili. Hoşgörülerine sığınarak bir rahatsızlığımı iletmek istiyorum. Bir yerde deprem olur olmaz, telefonum kilitleniyor ve televizyonlar benden görüş almak istiyorlar. Onlara “deprem daha birkaç dakika önce oldu. Üzerinde çalışmadan nasıl konuşabilirim” dediğimde “olsun hocam siz birşeyler söylersiniz” diyorlar. Kanaatime göre bu yaklaşım depremi hafife almaktır. 1-2 saat sonra konuşalım deyince de gündemden düşer deyip kabul etmiyorlar. Üzülerek görüyorum ki televizyonlar bizi bir araç gibi kullanıyor. Bunu üzerine ben de artık hemen deprem sonrası ayak üstü konuşmamaya karar aldım. Umarım medyadaki arkadaşlarım beni anlayışla karşılarlar. Selamlar."

Kaynak: Super Haber

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında GASTE24 internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER