AstraZeneca özür dilemek zorunda kaldı... 'Geride kaldık'

Aşı tedarikinde sorun yaşayan AstraZeneca: "Olmak istediğimiz yerden 2 ay gerideyiz" açıklaması yaparak dünyadan özür diledi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
AstraZeneca özür dilemek zorunda kaldı... 'Geride kaldık'

İngiliz-İsveç ortaklı ilaç şirketi AstraZeneca'nın CEO'su Pascal Soriot, koronavirüs aşısının tedarikinde yaşanan sorunlara yönelik tepkiler üzerine yaptığı açıklamada, sorunun çözülmesi için 7/24 çalışıldığını belirterek, "Olmak istediğimiz yerden 2 ay gerideyiz" dedi.

Avrupa Birliği (AB), dün İngiliz-İsveç ortaklı ilaç şirketi AstraZeneca'nın Avrupa ülkelerine daha önce planlanandan daha az koronavirüs aşısı teslim edeceğine ilişkin açıklamasına tepki göstermişti. AB ülkelerinde aşı tedarikinde yaşanan gecikme ve kısıtlamaların ciddi bir sorun haline gelmesi üzerine yaşanan aşılama krizi devam ederken, AstraZeneca'dan konuyla ilgili açıklama geldi.

AstraZeneca CEO'su Pascal Soriot, ekibinin "aşının üretimiyle ilgili birçok sorunu çözmek için 7/24 çalıştığını" ifade etti. Aşı programının "temelde olmak istenilen yerden 2 ay geride" olduğunu belirten Soriot ayrıca, AB'nin anlaşmayı imzalamaya yönelik geç kararının arzla ilgili sıkıntıları çözmek için sınırlı bir süre sunduğuna dikkat çekti.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER