Kamyon şoförü babanın Harvard mezunu kızı dünya devlerine ilham oldu

Henüz 32 yaşındayken Dünya Devlerini Yöneten 50 Türk Yönetici arasına girmeyi başaran Harvard mezunu Ebru Dorman, ‘Hayallerin Ötesinde Yaşamak’ kitabının tüm gelirini Darüşşafaka’ya bağışladı. Dorman: “En büyük başarısızlıklarım bana hayatımın fırsatlarını getirdi. Genç arkadaşları da başarısızlıktan korkmamaya davet ediyorum.”

HÜRRİYET HÜRRİYET
Kamyon şoförü babanın Harvard mezunu kızı dünya devlerine ilham oldu

Ebru Dorman Türkiye’nin en başarılı kadınlarından biri. Babası kamyoncu, annesi ev kadını olan üç çocuklu bir ailenin en büyüğü... Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünü birincilikle bitirdi, potansiyeli vardı ama yurtdışına gidecek parası yoktu. TÜBİTAK-NATO Bilim Bursu’yla önce Berkeley’ye gitti. Sonra Türkiye’ye dönüp staj yapmaya başladığı danışmanlık şirketi McKinsey’nin sponsorluğunda Harvard’da MBA yaptı. Birçok farklı ülkede yöneticilik deneyimi yaşadı. Yatırım şirketi Dorman Capital’in kurucusu, genç yaşında başarıdan başarıya koştuğu hayat hikâyesini kâğıda döktü. Dorman’la “Gençlere ilham olsun ve milyonlara ulaşsın” dediği kitabını ve hayatını konuştuk. Hayatında yakaladığı en büyük fırsatı başarısızlıkları sayesinde elde ettiğini söyleyen Dorman hikâyesini şöyle anlatıyor:

‘BÜYÜK BORCA BATTIM’

“ABD’ye giderken bana sponsor olan McKinsey’nin bir şartı vardı. Döndükten sonra iki yıl onlarla çalışmam gerekiyordu, yoksa bursun büyük kısmını geri ödemek zorunda kalacaktım. Döndüm ve çalışmaya devam ettim ama bir süre sonra içimdeki girişimcilik ruhu beni harekete geçirdi. Londra’da çalışırken istifa ettim. TÜBİTAK’tan aldığım bursun şartı da Türkiye’ye geri dönmekti. Bunu da yerine getirmediğim için onu da ödemek zorundaydım. Harvard’da okurken de rahat gezeyim diye öğrenci kredisi almıştım. Bütün bunlar büyük meblağlardı ve bir anda kendimi borç batağında buldum. Ancak bu attığım adım, aldığım risk, hayatımın dönüm noktası oldu. ABD’li yatırım bankası Morgan Stanley ile tanışmam, Harvard’ın bir mezunlar etkinliğinde oldu. Orada karşılaştığım bir arkadaşım, geliştirdiğim projemi ve CV’mi onlara göndermemi söyledi. İlk toplantıda bana iş teklif ettiler. ‘Harvard’da okuduğun için değil, girişimci olma riskini aldığın için seninle çalışmak istiyoruz’ dediler ve Morgan Stanley’e girdim. Başarısızlığım beni ileriye götürdü. Hiç başarısız olmamışsam hep mütevazı hedeflere koşmuşum demektir. Genç arkadaşları da başarısızlıktan korkmamaya davet ediyorum.” 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER