Suyu yönetmek için özel kanun önerisi

TSKB Ekonomik Araştırmalar, Yeşil Kuğu Platformu kapsamında yayımladığı İklime Dair’in altıncı sayısında, su temasını mercek altına alarak, 22 Mart Dünya Su Günü’nün önemine dikkat çekti.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Suyu yönetmek için özel kanun önerisi

Çalışmada, Türkiye’nin su kaynaklarını korumak ve sürdürülebilirliği sağlamak için atılması gereken adımlar da yer aldı. Buna göre, su yönetişimine yönelik çabalar Türkiye’de de hız kazanıyor. 2021 yılı Ağustos ayında birincisi gerçekleştirilen Su Şurası, su verimliliği, su kanunu ve politikası, su kaynaklarının iyileştirilmesi, tarımsal sulama gibi başlıklar da dahil olmak üzere, 11 ayrı çalışma grubuna ev sahipliği yaptı.

Bu kapsamda, Türkiye’deki su yönetişimine ilişkin hukuki ve kurumsal çerçeveye odaklanan Su Hukuku ve Politikası Çalışma Grubu’nun çalışma belgesi Türkiye’de tekdüze bir ulusal su yönetişimi politikasına ihtiyaç olduğunu vurguladığı aktarıldı. Bununla birlikte, “Belge Avrupa Birliği’nin Su Çerçeve Yönetmeliği ve Sel Yönetmeliği’nin yeniden gözden geçirilerek, bu yönetmeliklere uyumlu taslak ‘Su Kanunu’na olan ihtiyaca işaret ediyor” denildi.

TÜRKİYE NE DURUMDA?

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER