Tepkilere aldırmadılar: İspanyollar yıllık Üç Kral geçit töreni için yüzlerini siyaha boyayacak!

Dünyanın çeşitli ülkelerinde Noel ve yeni yıl kutlamaları şaşkınlık veren birçok kutlamaya sahne oluyor. İspanya da bu ülkelerin başında geliyor. İspanyollar bu yıl da tüm tepkilere ve ırkçılık suçlamalarına rağmen yüzlerini siyaha boyayarak yapacakları kutlamaya hazırlanıyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Tepkilere aldırmadılar: İspanyollar yıllık Üç Kral geçit töreni için yüzlerini siyaha boyayacak!

Dünyanın dört bir yanında insanlar Noel sezonunu kapatırken, İspanyollar, yılın en büyülü gecesi olarak adlandırdıkları Üç Kral bayramına hazırlanıyor. İspanya’da her yıl ocak ayının 5. gecesi, yürüyüş gruplarını, ışık şovlarını, develeri, atları ve Hıristiyan inancında aziz kabul edilen Kral Melchior, Caspar ve Balthasar’ı içeren bir geçit töreni düzenleniyor.

Bu üç kralın Bebek İsa’ya yaptıkları ziyaretlerini dayanak alan bu tören, 1800’lerin sonlarından beridir düzenleniyor. Genellikle insanların şenlikler düzenleyip birbirine hediyeler vererek geçirdiği bir gece oluyor.

Ancak, birçok kişinin rengarenk şenliklerle dolu büyüleyici bir akşam olarak deneyimlediği şey, kimilerince İspanya’nın çözülmemiş ırkçılık sorununun bariz bir örneği olarak görülüyor. Sebebiyse basit: Siyah tenli Kral Balthasar, yüzünü siyaha boyayan beyaz bir adam tarafından temsil ediliyor. Batıda “siyah yüz” olarak adlandırılan uygulamanın kökenleri oldukça ırkçı tiyatro geleneklerine dayanıyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER